Dispare complet ENEL! Este oficial acum. Ce se va întâmplă cu prețul la energie în următoarele luni, când clienții vor fi preluați automat de grecii de la PPC

de:
27 mart. 2023
Dispare complet ENEL! Este oficial acum. Ce se va întâmplă cu prețul la energie în următoarele luni, când clienții vor fi preluați automat de grecii de la PPC

Este bine cunoscut deja că operațiunile ENEL din România urmează să fie preluate de către compania energetică din Grecia, Public Power Corporation SA (PPC).

Totuși cum vor fi afectați clienții și ce se va întâmpla cu tariful la energie în cazul lor? Cei de la profit.ro au vrut să afle aceste detalii, astfel că i-au contactat pe reprezentanții PPC.

Compania energetică se află momentan în curs de preluare a principalelor subsidiare din România ale grupului italian ENEL și spune că vede nenumărate oportunități pe piața din România.

Mai mult de atât, reprezentanții companiei adaugă că au în plan să investească în dezvoltarea operațiunilor locale și că în prezent se concentrează pe asigurarea unei tranziții line atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

″Vedem multe oportunități pe piața locală și intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor de aici. PPC are o strategie de creștere, axată pe extindere regională, pe care o vom continua și în următorii ani, ca parte a angajamentului pe care l-am luat față de investitori în noiembrie 2021″, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții PPC.

Ce se întâmplă cu tarifele ENEL în România

Sursa citată a vrut să afle dacă PPC are în plan să preia și participațiile minoritare deținute de statul român la companiile ENEL din România, dar și dacă există discuții în acest sens.

Conform PPC, acordul vizează exclusiv preluarea pachetului de acțiuni ale grupului ENEL. Cât despre România, momentan, PPC vrea să finalizeze acordul, iar mai apoi asigurare unei tranzacții sigure, fără niciun fel de problemă, atât pentru angajați, cât și pentru clienți.

″Acordul pe care l-am semnat privește exclusiv preluarea pachetului de acțiuni ale grupului Enel. În România, pentru moment, ne concentrăm pe finalizarea acordului cu Enel și asigurarea unei tranziții fără probleme pentru toți clienții și angajații români. Acordul a primit feedback pozitiv, atât din partea Fitch, cât și din partea S&P, iar tranzacția, odată încheiată, va poziționa PPC ca lider pe piața energetică din Europa de Sud-Est″, au mai adăugat cei de la PPC.