ENEL, mișcare de ultimă oră chiar înainte să plece definitiv din România! Toți cei 3 milioane de clienți sunt vizați. Ce se va întâmpla cu facturile

13 apr. 2023
ENEL, mișcare de ultimă oră chiar înainte să plece definitiv din România! Toți cei 3 milioane de clienți sunt vizați. Ce se va întâmpla cu facturile
banatulazi.ro

ENEL a dat noi informații pentru clienții companiei, înainte de a pleca definitiv din România. Compania italiană a dat detalii și cu privire la facturi.

ENEL, cea mai mare companie de utilități din Italia, a convenit să vândă participația sa în două instalații situate în Peru către China Southern Power Grid International (CSGI) pentru 2,9 miliarde de dolari. Această mișcare face parte din planul ENEL de a vinde active în valoare de 21 de miliarde de euro la nivel global, pentru a-și diminua datoria netă.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active, care include active din Peru, Argentina și România, ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023. Datoria netă a companiei italiene a scăzut la 60,1 miliarde de euro la 31 decembrie 2022, de la un vârf de aproape 70 de miliarde de euro la 30 septembrie.

După această tranzacție, ENEL intenționează să își reducă datoria consolidată cu aproximativ 3,1 miliarde de euro în acest an. Se estimează că această tranzacție va avea un impact pozitiv de aproximativ 500 de milioane de euro asupra profitului net. Subsidiara companiei italiene din Peru va vinde întreaga sa participație de 83,15% din Enel Distribucion Peru, o companie de distribuție și furnizare de energie electrică, și 100% din Enel X Peru, care oferă servicii energetice avansate, conform acordului.

Pentru ca tranzacția să se desfășoare este necesară aprobarea autorității antitrust din Peru și a autorităților de supraveghere a investițiilor directe din China.

ENEL a spus ce se întâmplă cu facturile după vânzare

Compania italiană a mai spus că intenționează să se concentreze pe piețele sale principale, inclusiv Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile și Columbia, după finalizarea vânzărilor de active, scrie economedia.ro.

În urmă cu o lună, ENEL și Public Power Corporation (PPC) din Grecia au ajuns la un acord pentru vânzarea participațiilor din România ale grupului ENEL către PPC.

Valoarea totală a tranzacției a fost de aproximativ 1,26 miliarde de euro, cu o evaluare a companiei de aproximativ 1,9 miliarde de euro pentru o participație de 100%.

Compania mai spune că facturile nu vor suferi modificări, cel puțin pe termen scurt.