Ești client ENEL? Noul proprietar al companiei, un nou anunț important pentru toți cei cu contracte la energie. Ce se va întâmpla cu facturile?

28 mart. 2023
Ești client ENEL? Noul proprietar al companiei, un nou anunț important pentru toți cei cu contracte la energie. Ce se va întâmpla cu facturile?

Românii care au contract cu ENEL trebuie să știe neapărat aceste informații, mai ales că vin din partea noului proprietar al companiei.

În urma achiziționării activelor companiei italiene ENEL în România, vineri, 24 martie, grupul elen Public Power Corporation (PPC) a transmis primul său mesaj cetățenilor români.

”România este o piață importantă din punct de vedere strategic pentru PPC. Vedem multe oportunități pe piața locală și intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor din România”, a precizat compania.

Grupul consideră România o piață importantă din punct de vedere strategic și intenționează să facă investiții în această țară.

”România este o piață importantă din punct de vedere strategic pentru PPC. Odată cu finalizarea achiziției, Grupul PPC își va consolida poziția în regiune și va deveni cel mai mare jucător de pe piața de energie din Europa de Sud-Est.

Mai exact, va depăși capacitatea instalată de 11 GW şi va deservi 8,9 milioane de clienți, pe mai multe piețe, cu aproximativ 41 TWh de energie electrică furnizată, 78 TWh distribuiţi şi peste 27 TWh generaţi, în timp ce baza reglementată a activelor (Regulated Asset Base) va ajunge la 4,15 miliarde de euro”, mai arată compania elenă.

Ce se va întâmpla cu facturile celor care au contract cu ENEL

Potrivit PPC, toți cetățenii români vor continua să fie deserviți pe baza condițiilor contractuale existente, iar preluarea activelor ENEL nu va avea niciun impact asupra angajaților companiei din România.

Firma elenă își propune să mențină și să consolideze progresele înregistrate de Enel în ultimii douăzeci de ani, în special în domeniul energiei verzi și al mobilității electrice.

”Momentan, ne concentrăm pe finalizarea acordului cu Enel, până în al treilea trimestru al anului, şi asigurarea unei tranziţii uşoare pentru toţi clienţii şi angajaţii români.

Compania îşi va continua activitatea în condiţii normale, fără schimbări pentru clienţii sau angajaţii Enel. Clienţii vor fi deserviţi în continuare în condiţiile contractuale existente, conform legislaţiei în vigoare. Preluarea nu va afecta în niciun fel angajaţii Enel din România, care vor fi o parte importantă a planurilor de creştere viitoare

PPC își propune să continue și să dezvolte ceea ce Enel a construit în ultimii 18 ani în România în materie de energie verde, mobilitate electrică, portofoliu de clienţi şi servicii cu valoare adăugată. Vedem multe oportunități pe piața locală şi intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor din România”, mai spune compania.