Fructul super popular la români, care mâncat în exces, te îmbolnăvește de ficat. Puțini știu despre asta. Medicul Anca Hâncu a spus ce cantitate se poate consuma pe zi

19 apr. 2023
Fructul super popular la români, care mâncat în exces, te îmbolnăvește de ficat. Puțini știu despre asta. Medicul Anca Hâncu a spus ce cantitate se poate consuma pe zi

Toți medicii ne recomandă să mâncăm cât mai multe fructe și legume proaspete. Dar acest multe trebuie totuși limitat și asta pentru că orice exces dăunează puternic organismului. Este bine să fim informați și să avem grijă de fiecare dată la calitate, dar și la cantitate.

Puțini știu, dar merele, unele dintre cele mai populare fructe la români, pot crea probleme la ficat, atunci când se mănâncă foarte multe pe zi. Medicul nutriționist, Anca Hâncu a explicat în detaliu despre ce este vorba mai exact.

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul Anca Hâncu.

Câte mere putem consuma pe zi pentru un organism sănătos

Experta în nutriție a dat un exemplu extrem de important în acest sens, făcând referire la măr, fruct despre care se spune că este bine să consumăm zilnic. Însă trebuie doar să nu mâncăm mai mult decât este cazul.

„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic. Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.