Jurnaliștii care primeau 40.000 de euro pe lună de la Ludovic Orban ca să-l laude pe Facebook sau la televizor

10 oct. 2021
Jurnaliștii care primeau 40.000 de euro pe lună de la Ludovic Orban ca să-l laude pe Facebook sau la televizor

Cât timp a fost președinte al PNL, Ludovic Orban a împrăștiat mulți bani după bunul plac. În primul rând, acesta a încercat să cumpere presa: oficial și neoficial. Pe de o parte, a ales să dea milioane de euro către mass media ca ajutor de stat în pandemie într-un moment în care mass media a câștigat mai mult ca oricând.

Apoi a încheiat contracte de publicitate cu mai toate televiziunile și site-urile de presă ale mogulilor, condamnați penal sau cu dosare grele în spate, din nou pe sume foarte mari.

Și pe lângă toate acestea se pare că mai plătea și jurnaliști independenți cu sume imense. Adică 40.000 de euro zburau din bugetul PNL doar pentru ca Ludovic Orban să fie lăudat.

Jurnaliștii pe care Orban îi plătea ca să-l laude

Bugetul.ro și EVZ.ro susțin că sumele erau împărțite astfel. Atenție este vorba despre BANI PUBLICI. Și sunt citate surse AEP.

Oreste Teodorescu ar fi fost plătit de PNL cu 35.000 lei pe lună, echivalentul a 7.000 de euro, Dan Bucura – 17.000 lei/lună, echivalentul a 3.500 de euro pe lună, Oana Stănciulescu – 15.000 lei/lună, aproximativ 3000 de euro pe lună și Grigore Cartianu – 12.000 lei/lună, 2.500 euro pe lună.

Ludovic Orban nu se lasă intimidat de faptul că au început să iasă la iveală tot mai multe informații compromițătoare la adresa sa și face un tur al presei, unde-l acuză pe Klaus Iohannis de tot felul de lucruri. Cariera lui pare totuși încheiată.

Fostul președinte al PBL a declarat, la RFI, că decizia conducerii PNL de a-l propune tot pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier la consultările de luni de la Cotroceni este o „inepţie”.

Acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis

„O aberaţie, o propunere în primul rând neconstituţională. După demiterea mea prin moţiunea de cenzură din februarie, în momentul în care preşedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR şi CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moţiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier. Ar trebui să citească, mai ales că e o chestiune care ţine de istoria PNL.

De asemenea, e o inepţie politică să vii să-l propui pe Florin Cîţu, în condiţiile în care, practic, cu această propunere de premier, nu există nicio şansă de a forma o majoritate parlamentară. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au întrunit noaptea, ca hoţii, într-o şedinţă convocată pe picior, că pentru a putea învesti un Guvern, este necesară o majoritate de 234 de voturi. La ora actuală, PNL împreună cu UDMR nu deţin decât 163 de parlamentari (…).

Această decizie reprezintă o dovadă elocventă a ruperii de realitate atât a lui Florin Cîţu, cât şi a apropiaţilor lui Florin Cîţu şi arată că, pentru aceşti colegi ai mei, România nu contează, ci contează interesele lor de grup”, a transmis Ludovic Orban.

În plus, el l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a încălcat Constituţia.

„Iohannis şi-a încălcat statutul constituţional, s-a coborât la a interveni în competiţia internă a unui partid politic şi toată acţiunea lui Iohannis în ultimele trei luni de zile nu a făcut altceva decât să distrugă PNL, să distrugă coeziunea, să afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale României.

Acesta este adevărul, un adevăr care este văzut de un număr din ce în ce mai mare de români. Practic, Iohannis pare că nu mai are nicio legătură cu realitatea şi toate acţiunile lui Iohannis sunt cu efecte negative pentru România”, a mai spus Ludovic Orban.