Omul din spatele lui Klaus Iohannis! Cine este cel care-i spune ce să facă. Acuzații grave din partea lui Ludovic Orban

04 oct. 2021
Omul din spatele lui Klaus Iohannis! Cine este cel care-i spune ce să facă. Acuzații grave din partea lui Ludovic Orban

Așa cum era de așteptat Ludovic Orban a pierdut alegerile interne din PNL în fața președintelui Klaus Iohannis. Pentru că Florin Cîțu a fost doar un interpus în această ecuație. Fostul lider al liberalilor a început să amenințe cu dezvăluiri încă de când și-a dat seama că balanța înclină în favoarea rivalului său.

Ludovic Orban a tot aruncat săgeți otrăvite spre Klaus Iohannis, care nu s-a lăsat deloc impresionat. El a continuat să meargă pe planul inițial, acela de a-l scoate pe fostul președinte PNL din ecuația puterii.

Ludovic Orban spune că nu înțelege de ce, în contextul în care el mereu a colaborat bine cu președintele. Însă sursele VoxBiz.ro susțin că Iohannis i-ar fi atras atenția lui Orban, când era premier, că oamenii din jurul său risipesc banii necesari pentru gestionarea pandemiei. Ba chiar se pare că s-ar fi deschis niște dosare penale la DNA, care n-au fost încă anunțate.

Ludovic Orban n-ar fi ținut cont de avertismente și atunci Iohannis a decis că trebuie înlocuit. L-a preferat pe generalul Nicolae Ciucă, dar într-un final a ajuns la Florin Cîțu pentru că Orban a vrut să-i dea șah mat cu Cîțu, fiind convins că-i va fi fidel.

Ludovic Orban îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că s-ar fi schimbat pentru că este influențat de personaje negative, care au lucrat în trecut și cu președintele Traian Băsescu. L-a nominalizat pe Lucian Pahonțu, șeful SPP încă din anul 2015. Tot la acest general a făcut referire și Liviu Dragnea. Ambii i-au acordat interviuri pline de dezvăluiri Ancăi Alexandrescu, la Realitatea PLUS.

Acuzații și dezvăluiri. Ludovic Orban vrea să-l distrugă pe Iohannis

„În toate discuțiile pe care le-am avut cu președintele după 1 ianuarie, niciodată nu mi-a spus că ar preferă să fie altcineva președinte la PNL. În prima faza părea că mă sprijină. Nu m-a păcălit, înțeleg lucrurile și deasupra cuvintelor, am puterea de a citi, am și spus, Citu nu ar fi avut curajul să candideze fără sprijinul președintelui. Nu cunoaște nici 1 la mie din membrii partidului.

Președintele și-a dorit să fie Citu președinte că să nu fiu eu. Am fost șeful lui de campanie în 2019. În perioada în care am fost la guvernare am colaborat foarte bine, președintele a fost implicat în bătălia contra pandemiei, realizarea măsurilor de salvare a companiilor, a locurilor de muncă, a relansării economice. După 1 ianuarie eu nu mai înțeleg nimic din ceea ce a făcut Iohannis. De multe ori am senzația că a fost înlocuit cu o sosie, nu pot să-l recunosc față de perioada în care am colaborat și a făcut o grămadă de lucruri pentru țară. A pierdut orice legătură cu realitatea.

Cert este că eu l-am sfătuit pe domnul președinte să schimbe tot când a ajuns președinte, să nu lucreze cu oamenii lui Băsescu, oamenii au tendința de a-l împacheta pe noul președinte. Pahontu a scăpat”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.