LIDL se închide în România, după decizia statului român? Este fără precedent. Ce s-a întâmplat

05 apr. 2023
LIDL se închide în România, după decizia statului român? Este fără precedent. Ce s-a întâmplat

LIDL, un cunoscut magazin german, este prezent în România de ceva timp, iar mulți oameni își fac aici cumpărăturile. Totuși, gigantul a trecut printr-o perioada mai grea.

LIDL a fost ținta Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în ultima perioadă și a primit mai multe amenzi, după ce au avut loc sute de controale la magazinele acestuia.

În luna februarie a acestui an, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a trimis un comunicat de presă în care spune că au fost aplicate sute de amenzi contravenționale în valoare de peste 7 milioane de lei. Tot atunci, LIDL a primit peste 100 de avertismente, iar comisarii de la ANPC au retras atunci de la comercializare produse în valoare de peste 125.000 de lei, din cauză că erau neconforme.

ANPC a mai hotărât, la vremea respectivă, închiderea a 38 de magazine din mai multe județe precum Arad, Prahova, Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Iaşi, Constanţa, Olt, Dolj, Braşov, Alba, Mureş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa- Năsăud, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

Se vor închide magazinele LIDL?

“Nu ştiu cum funcţionează această reţea în celelalte ţări. Speram ca măcar în România să fie un exemplu pentru toţi ceilalţi, dar mai ales pentru noi. De asemenea, nu ştiu dacă, în ţara de origine a acestui operator economic se mănâncă legume şi fructe mucegăite sau preţurile de la raft nu se potrivesc cu cele de la casă. Mă întreb şi dacă, după venirea unei autorităţi în control şi aplicarea unor sancţiuni, lucrurile sunt tratate cu aceeaşi superficialitate şi dezinteres. Noi ne luaserăm pixuri să învăţăm ce trebuie să facem, dar a trebuit să scriem cu ele în procese verbale de sancţiune”, spusese Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, la momentul respectiv.

Toate neregulile și amenzile i-au determinat pe unii să considere că magazinele LIDL se vor închide definitiv.

Totuși, reprezentanții companiei au promis că vor respecta toate regulile, iar acum chiar se extind. Așadar, magazinele LIDL din România nu se vor închide.