Lista completă a băncilor care oferă plăți instant. Banii ajung imediat oriunde. Banca Transilvania și CEC Bank în prim plan

de:
01 apr. 2023
Lista completă a băncilor care oferă plăți instant. Banii ajung imediat oriunde. Banca Transilvania și CEC Bank în prim plan

Odată cu evoluția tehnologiei, evident că băncile sunt nevoite să țină și ele pasul. Și s-ar părea că în România, Banca Transilvania și CEC Bank se mișcă cel mai repede.

Ai mai auzit până acum de băncile care oferă plăți instant? Orice tranzacție, fie ea făcută de la Banca Transilvania sau CEC Bank poate ajute instant către un alt destinatar.

Lista a fost actualizată în sumă cu ceva timp, astfel că și ING Bank este una dintre aceste bănci. Astfel, clienții pot să primească diferite sume, instant, de la orice bancă, fără a mai aștepta.

Să nu uităm că până acum clienții ING Bank puteau să realizeze plăți instant doar cu persoanele care aveau card la această bancă. Acum însă lucrurile sunt cu mult mai simple.

”Clienții persoane fizice ai ING au acum posibilitatea de a încasa și transfera bani, în timp real, în aplicația Home’Bank, către alte bănci din România înrolate în serviciul Plăți Instant. În ceea ce privește persoanele juridice clienți mici și mijlocii, vor fi disponibile, în primă fază, doar încasările interbancare instant în lei.” spunea Crina Pătru, Director al Serviciului de Dezvoltare Plăți ING Bank România.

Lista completă a băncilor care oferă plăți instant

Și totuși cum arată lista completă a băncilor care oferă plăți instant? Poate mulți veți rămâne surprinși, dar multe instituții bancare din România oferă un astfel de serviciu.

Pe primul loc avem Banca Transilvania. Aceasta este urmată de CEC Bank, iar mai apoi vine Libra Internet Bank, alături de Banca Comercială Română, adică BCR.

Pe locul cinci avem Vista Bank România, iar apoi Patria Bank. Poziția a șaptea este ocupată de Raiffeisen Bank, bancă austriacă, urmată de BRD Grupe Societe Generale, tot bancă austriacă.

Pe locul nouă avem Intesa Sanpaolo Bank, iar pe ultimul loc ING Bank, care de altfel este ultima instituție bancară care a ajuns în lista băncilor care oferă plăți instant.