Liviu Dragnea dă cărțile pe față. Cine a numit-o premier pe Viorica Dăncilă. Legătura cu Irina Tănase

de:
18 oct. 2021
Liviu Dragnea dă cărțile pe față. Cine a numit-o premier pe Viorica Dăncilă. Legătura cu Irina Tănase
Viorica Dăncilă

Perioada în care Viorica Dăncilă a fost premier a fost discutată o bună perioadă de timp în lumea politică. Gurile rele spuneau că Irina Tănase ar fi avut un rol important în numirea acesteia, pe când alții susțineau că ideea ar fi fost a lui Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD are o cu totul altă variantă. Liviu Dragnea mărturisește că propunerea a venit din altă parte, povestind pe scurt isotria Vioricăi Dăncilă pe scena politică.

”Nu. Mă gândeam să nu răspund la întrebarea asta că îmi produce aşa o stare neplăcută. Pot să spun acum pe scurt istoria cum s-a născut ca şi premier doamna Viorica Dăncilă. Eram într-o seară de dinaintea Comitetului Executiv de a doua zi după ce îşi dăduse demisia Mihai Tudose, era mai mulţi colegi şi am rugat să facem o listă scurtă cu nişte potenţiali prim-miniştri”, a mărturisit Liviu Dragnea,  la Kanal D.

Dacă vă întrebați de unde a pornit propunerea, ei bine, conform fostului lider al PSD, Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a abordat numele ei, propunerea iniţială fiind pentru Carmen Dan.

Cine a propus-o pe Viorica Dăncilă

Arsene ar fi insistat continuu cu numele lui Dăncilă. În final, Liviu Dragnea povestește că el a luat decizia finală după multe ore de gândire

”Un coleg a insistat în permanenţă ca pe acea listă să fie trecută şi Viorica Dăncilă, este un om pe care cred că îl cunoaşteţi, domnul Ionel Arsene, acum e preşedinte de Consiliu Judeţean la Neamţ. A insistat întruna. În final, după câteva ore de discuţie, am ajuns toţi la concluzia că a doua zi o să propunem colegilor din Comitetul Executiv Naţional ca şi variantă pe Carmen Dan.

Au plecat toţi şi cu totul întâmplător domnul Ionel Arsene a mai rămas, insistând totuşi să mergem cu Viorica Dăncilă. Sigur că decizia finală de propunere nu a fost a lui, a fost a mea. Ne-am despărţit pe la 3 dimineaţa, la 5 şi ceva m-am trezit şi am tot analizat, în sfârşit, am rămas cu ideea Viorica Dăncilă”, a afirmat Dragnea.

Legătura cu Irina Tănase

Cât despre legătura dintre numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier și iubita sa Irina Tănase, Liviu Dragnea neagă această informație. Ba mai mult de atât, fostul lider PSD susține că iubita sa nu s-a implicat niciodată în politică, ea știind foarte bine cum stau lucrurile.

”Nu are nicio legătură Irina Tănase cu asta. Minciunile astea s-au mai spus că ea trimitea mesaje. Cui naiba trimitea mesaje? (…) Ea nu îmi zicea nimic despre politică deoarece ştia că nu pot lăsa condus de o femeie în politică, de femeia cu care trăiesc”, a precizat fostul lider PSD.