Lovitură neașteptată pentru Mihai Petre! Concurentul de la Asia Express a rămas fără casă. Scandal de zeci de mii de euro

05 nov. 2021
Lovitură neașteptată pentru Mihai Petre! Concurentul de la Asia Express a rămas fără casă. Scandal de zeci de mii de euro
Mihai Petre a făcut mulți ani parte din juriul Românii au talent

Mihai Petre și soția sa Elwira au captat deja atenția publicului la Asia Express. Sunt una dintre cele mai îndrăgite echipe și se mențin bine pe poziție, însă în viața de zi cu zi, cuplul s-a confruntat cu o situație nu prea plăcută.

Mihai Petre a ajuns să fie țepuit cu zeci de mii de euro. Motivul? Dansatorul și soția sa au decis să își construiască o casă de la zero, în urmă cu mai mulți ani, iar pentru asta, primul pas a fost achiziția terenului, în Corbeanca.

În 2018, cuplul a apelat la o firmă de construcții, scrie wowbiz.ro, care urma să se ocupe de ridicarea imobilului cu trei nivele. Cum au început șantierul, constructorii au cerut deja un avans. Suma totală la care se ridica construcția ar fi fost de 86.652 de euro, scrie sursa citată, iar avansul era de 29.700 de euro, la acea vreme.

Cum a rămas Mihai Petre fără casă

Zis și făcut. Pentru a-și vedea visul realitate, Mihai Petre și Elwira au plătit avansul, iar a scurt timp după ce oamenii au demarat construcția, aceștia au săpat o groapă pentru fundație iar apoi au oprit inexplicabil lucrările.

L-au căutat pe șeful firmei, au dat notificări peste notificări, dar nu au primit niciodată un răspuns, iar atunci au realizat că banii au fost pierduți în totalitate.

Soluția? Cuplul a decis să meargă în instanță pentru a-și recupera banii, însă problemele au degenerat și mai mult. Suma de aproape 30.000 de euro devenise, între timp, 26.000 de euro din pricina cursului valutar, iar soții au solicitat penalități de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere precum și achitarea cotravalorii astupării gropii săpate în curte.

Câți bani au primit înapoi concurenții de la Asia Express

Wowbiz.ro scrie că procesul s-a întins pe 9 luni de zile, iar norocul a fost de partea celor doi concurenți de la Asia Express. Mihai Petre și Elwira și-au urmau să își recupereze prejudiciul din contract, adică cei 131.600 de lei, însă instanța a respins obligarea companiei de construcții pentru plata unei dobânzi și cea legată de acoperirea gropii pentru fundație.

Mai mult de atât niciun reprezentant al firmei nu s-a prezentat la proces. Cu alte cuvinte, în ciuda hotărârii instanței, Mihai și Elwira nu au reușit să obțină banii cheltuiți, așa că au apelat la un executor judecătoresc și o nouă acțiune în instanță. A fost nevoie de trei luni până când concurenții de la Asia Express au putut să treacă la pasul executării silite a bunurilor deținute de firma de construcție, iar în tot acest timp, nici casă nu au putut să-și construiască.