Lovitură pentru pensionari! Banii de pensii au dispărut. Ce se va întâmpla în perioada următoare

10 oct. 2021
Lovitură pentru pensionari! Banii de pensii au dispărut. Ce se va întâmpla în perioada următoare
Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Odată ce Guvernul a căzut, ies la lumină mărturisiri uluitoare referitoare la banii pensionarilor. Chiar dacă nu au resimțit asta în buzunarele lor, cu siguranță pensionarii s-au întrebat măcar odată de ce pensiile lor stagnează și unde se duc sumele.

Avem acum și răspunsul, sau cel puțin o variantă venită din partea PSD. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat ce s-a întâmplat cu banii destinați Ministerului Muncii.

Unde sunt? Ei bine, conform acestuia, Florin Cîțu le-ar fi oferit primarilor liberali mai multe sume de bani pentru a fi votat la Congresul din septembrie. De unde vin banii? de la pensii, spune Budăi.

Cu alte cuvinte, bugetul Ministerului Muncii a avut o tăiere de 3 miliarde de lei la ultima rectificare bugetară, iar 1 miliard dintre aceștia ar fi mers către fondul de rezervă, fond pe care premierul l-a avut mereu la dispoziție, ba chiar l-a și folosit.

Unde au ajuns pensiile românilor

”Ştiţi de unde provin banii pe care i-a dat Cîţu primarilor PNL care l-au votat la congres? Ei bine, de la pensii! Bugetul Ministerului Muncii a fost tăiat cu 3 miliarde de lei la ultima rectificare bugetară, pentru ca 1 miliard de lei să fie redistribuit către fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului, din care au fost plătiţi, ieri, primarii PNL!”, scrie Marius Budăi.

Fostul ministru al Muncii spune că nu doar banii de pensii au fost folosiți în scopuri personale de liberali, ci și banii de salarii și alocații. În loc să meargă către angajați sau elevi, sumele au fost ba micșorate, ba stagnate, explică el.

”Aşadar, dragi părinţi şi bunici, cu banii dumneavoastră şi-a cumpărat Cîţu funcţia de presedinte al PNL! La pensii, salarii şi alocaţii nu a dat niciun leu, ba chiar a luat”, a mai spus fostul ministru.