Mare atenție la acești covrigi! Problemele mari pe care le poți avea din cauza lor

22 sept. 2019
Mare atenție la acești covrigi! Problemele mari pe care le poți avea din cauza lor

Avertisment extrem de dur și de luat în seamă al specialiștilor. Covrigii sunt din ce în ce mai populari în țara noastră, dar niciodată nu ne-am gândit cât de rău pot să ne facă. Ne pot produce probleme mari de sănătate dacă îi consumăm în exces.

Orașele din toată România au fost invadate pur și simplu de covrigării şi patiserii. Covrigul este una din gustarea preferată de români, dar câţi se întreabă şi cât de sănătoşi sunt covrigii.

Ei bine, specialiștii ne răspund la această întrebare. Aceste produse rapide au mai multe dezavantaje decât avantaje. La întrebarea cât de sănătoşi sunt covrigii, răspunsul este că aceştia ne pot periclita sănătatea dacă sunt consumaţi în exces.

La ce ne expunem când mâncăm covrigi

Covrigăriile fierb covrigii în exces de substanţe potenţatoare de gust şi zahăr, astfel că un covrig are până la 300 de calorii, dar nu conţine nicio substanţă nutritivă. Are un conţinutul crescut de zahăr care ne adduce doar kilograme în plus şi dezvoltă diabetul. Dar asta nu e tot. Conţinutul mare de carbohidraţi din covrigi favorizează apariţia bolilor de inimă.

Covrigii nu au nicio valoare nutritive. Organismul nu extrage necesarul de vitamine şi fibre de care are nevoie zilnic. Mai mult, ingredientele din care se fac covrigii nu sunt cele mai sănătoase, mai ales dacă ne gândim la potenţatorii de gust.

Produsele din făină albă rafinată ne afectează intestinul gros, dar şi pancreasul. Medicii nutriţionişti avertizează că o cantitate mare de covrigi consumaţi în mod regulat poate afecta sănătatea grav. Moderaţia în consumul alimentelor de patiserie este singura recomandată.

De asemenea, covrigul cald este foarte periculos pentru stomac, deoarece îl irită. E bine să mâncăm covrigi reci. Sunt mai puţini dăunători. Nutriţioniştii au atenţionat şi în privinţa kilogramelor în plus la persoanele care consumă zi de zi covrigi. Se pare că acestea au o greutate de două ori mai mare decât cei care consumă foarte rar, o dată pe lună.