Nu mai combina măslinele cu acest aliment! Vei avea probleme mari cu digestia. Toți facem această greșeală

de:
24 aug. 2020
Nu mai combina măslinele cu acest aliment! Vei avea probleme mari cu digestia. Toți facem această greșeală

Măslinele sunt delicioase. Fie că le consumăm simple, în pizza, în salate sau în alte preparate, acestea ne satisfac întotdeauna poftele culinare. Mare atenție însă când le combinați cu acest aliment. Toți facem această greșeală fără să ne dăm seama de urmări. 

Măslinele sunt un adevărat medicament pentru sănătate atunci când sunt consumate simple. Deși sunt bogate în grăsimi, ele oferă grasimi de calitate organismului nostru, precum acidul oleic, acid linoleic si acid alfa-linoleic, toate asociate cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare și cu un nivel optim de colesterol bun HLD in organism.

De asemenea, studiile arată faptul că grăsimile provenite din masline reduc tensiunea arterială, în special datorită acidului oleic cu acțiune benefică la nivel celular.

Nu mai combina măslinele cu pâinea

Chiar dacă sunt un remediu natural pentru mai multe afecțiuni, în combinație cu pâinea, acestea își pierd complet beneficiile și crează haos în organismul tău. Acest lucru se datorează faptului că măslinele sunt alimente bogate în grăsime, iar pâinea este un nutrient necorespunzător.

Combinând aceste alimente, te vei confrunta cu indigestie, constipație, gaze și în cel mai rău caz greață.

Rezultatul survine deoarece grăsimile au nevoie de sărurile biliare din ficat și vezica biliară pentru a fi descompuse, iar cand sunt amestecate cu alte substante digestive, pot provoca o digestie lenta. Pentru a veni în ajutorul organismului tău, medicii nutriționiști recomandă consumul unei salate pentru a ajuta la procesul digestiei.