Nu mai consuma aceste alimente! Îți elimină calciul din organism. Poți avea probleme extrem de grave

de:
10 mai 2021
Nu mai consuma aceste alimente! Îți elimină calciul din organism. Poți avea probleme extrem de grave

O alimentație corectă înseamnă un corp sănătos și un stil de viață echilibrat, însă câți dintre noi știu care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim? În cazul în care nu știai, există o serie de alimente care îți elimină calciul din organism fără să îți dai seama.

Calciul joacă un rol important în creşterea şi dezvoltarea organismului, iar cel mai important rol al său este cel de construire a masei osoase. Lucrurile nu sunt atât de simple însă. Pentru a îndeplini toate aceste roluri, aportul de calciu trebuie să se incadreze în limitele normale, fără a fi perturbat.

În acest context, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la existența anumitor alimente și băuturi, care, din pricina substanțelor acide pe care le conțin, ele au puterea de a scoate calciul din oase.

Pe lista produselor care sunt un pericol pentru calciul din organismul tău se numără alcoolul, ceaiurile diuretice, iar în unele cazuri, medicamentele recomandate celor care au retenţie de apă.

Carnea și cafeaua, un adevărat pericol

De asemenea, medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu susține că consumul zilnic de carne poate avea un efect devastator asupra calciului din organism.

”Carnea conţine aminoacizi. Când consumi mai mult de 100 de grame pe zi, se transformă în acid uric, care se elimină odată cu ureea şi cu calciul din organism“, susţine medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu.

Și cafeaua este pe lista neagră a produselor care au un efect negativ asupra calciului.

”La fiecare ceşcuţă de cafea, pierdem 5-6 miligrame de calciu. Cei care consumă zilnic cafea riscă să facă osteoporoză“, adaugă specialistul.

Pe de altă parte, un alt medic nutriționist susține că deși ceaiurile au nenumărate beneficii pentru organismul nostru, cele cu efect diuretic precum ceaiurile de cozi de cireşe, de mătase de porumb şi coada şoricelului pot elimina și ele calciul din organism.

”Odată cu sărurile minerale, aceste ceaiuri favorizează şi eliminarea calciului. Ele se recomandă celor cu retenţie de apă. Există şi unele medicamente care demineralizează osul, precum antiinflamatoarele steroidice, care se recomandă de către medic reumaticilor“, este de părere Mihaela Ionescu, medic nutriţionist la Institutul „Prof. dr. Nicolae Paulescu“ din Bucureşti.