Nu mai consuma cafea înainte să faci sport! Greșeala imensă care îți distruge organismul. Poți face atac de cord

05 nov. 2021
Nu mai consuma cafea înainte să faci sport! Greșeala imensă care îți distruge organismul. Poți face atac de cord

Dacă mergi constant la sală sunt niște reguli pe care trebuie să le respecți pentru a avea energia de care ai nevoie, dar și pentru o stare de bine. Ce consumi înainte de exercițiile fizice este mai important decât crezi.

Probabil știi deja că hidratarea este esențială în timpul antrenamentelor și nu numai. Ajută la întărirea rezistenței pentru exercițiile fizice, însă mare atenție la această băutură.

Un studiu recent dezvăluie că atunci când este consumată înainte de antrenament, cafeaua poate avea efecte devastatoare. Cercetătorii susțin că persoanele care o consumă au un risc crescut de a face cheaguri de sânge, cu atât mai mult când este asociat cu exerciţii fizice intense.

Cafeaua nu este singura, aici încadrăm și restul băuturilor pe bază de cofeină, pe care mulți aleg să le consume în speranța că vor avea mai multă energie sau rezistență, însă efectul e altul.

Cum reacționează cofeina în organism

Studiul publicat în revista „Medicine and Science in Sports and Exercise”, demonstrează că persoanele care beau cafea sau altă băutură care conţine cofeină creşte coagularea sângelui în timpul exerciţiilor fizice intense. Tocmai din acest motiv, ele sunt expuse la un risc mai mare de a face cheaguri de sânge.

Cum a fost realizat studiul? Cercetătorii au avut două sesiuni de antrenament, iar participanţii la studiu au primit mai întâi un placebo, apoi o cafea sau un energizant cu cofeină înainte de a finaliza un antrenament intens efectuat pe o bicicletă fixă.

Risc de accident vascular crescut

În urma analizelor de sânge efectuate la final, datele au fost surprinzătoare. Cercetătorii au observat că, după consumul de cofeină, nivelurile de coagulare au fost semnificativ mai mari, punând participanţii la un risc crescut de afecţiuni precum atac de cord, accident vascular cerebral, tromboză venoasă sau embolie pulmonară.

Mai mult de atât, specialiștii avertizează că nici cafeaua solubilă nu este o alegere bună. Ea echivalează cu 28 de căni de cafea, care consumate regulat pot provoca probleme mari de sănătate.

O linguriţă de cafea solubilă echivalează cu aproximativ 28 de căni de cafea. Un astfel de nivel ridicat de cafeină poate provoca probleme grave de sănătate.