Nu mai lua această pastilă dacă ai băut deja cafea! Este interzis și vă poate face mult rău în corp

22 sept. 2022
Nu mai lua această pastilă dacă ai băut deja cafea! Este interzis și vă poate face mult rău în corp
Sursă Foto : Getty Image

Cafeaua este elixirul vieții în diminețile în care nu ai niciun chef să te trezești. Pentru că este cea mai importantă parte din zi, aceasta trebuie să fie perfectă.

Se pare că cea mai bună cafea este cea simplă, neagră. Medicii interzic anumite combinații care pot fi fatale pentru ficatul nostru. Este vorba despre alcool și anumite pastile.

Nu combinați cafeaua cu alcool niciodată!

Cafeaua simplă are foarte puţine calorii, dar nu toată lumea poate să o bea amară. Dacă vreţi să îndulciţi cafeaua, alegeţi zahărul brun, care are mai puţine calorii. Evitaţi îndulcitorii artificiali, care au multe chimicale, chiar dacă nu îngraşă.

De asemenea, evitaţi aromele deoarece multe dintre aceastea au chimicale şi pot deveni toxice. Nu puneţi alcool în cafea, deoarece combinaţia poate avea efecte neplăcute pentru inimă.

Laptele poate anula o parte dintre proprietăţile cafelei, dar ultimele studii au arătat că nu este o combinaţie periculoasă.

Este absolut interzis să luaţi analgezice cu cafea, în special paracetamol. Este o combinaţie care face rău ficatului. Dacă luaţi astfel de medicament, beţi cafea la două-trei ore distanţă”, spune medicul Florin Tudor, potrivit adevarul.ro.

Cafeaua cu unt

Descoperită recent, această combinație are mare succes. Băutura conține grăsimi saturate şi vitamina A, benefică pentru sănătatea pielii, vedere şi imunitatea generală a corpului. De asemenea, conține o cantitate mică de calciu, vitaminele K, E şi B.

Pentru a o prepara ai nevoie doar de cafea proaspăt preparată, unt fără sare şi puţin ulei de cocos. Studiile arată că oamenii care consumă băutura au mai multă energie şi claritate mentală.