OMV Petrom, mișcare de ultimă oră! Ce au decis austriecii legat de România. Este un nou sistem. Se aplică în toate benzinăriile

24 apr. 2023
OMV Petrom, mișcare de ultimă oră! Ce au decis austriecii legat de România. Este un nou sistem. Se aplică în toate benzinăriile

OMV Petrom a făcut o mișcare de ultimă oră. Austriecii au luat o decizie importantă în legătură cu România.

Sistemul eVOTE, dezvoltat de o companie antreprenorială românească, este implementat de OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de Valori București. Acest sistem permite înregistrarea electronică a voturilor primite înainte de adunarea generală a acționarilor.

Colaborarea dintre eVOTE și Bursa de Valori București, facilitată prin intermediul Depozitarului Central, urmează să înceapă în 2022, permițând atât participarea și votul online, cât și fizic, la adunările generale ale acționarilor.

Potrivit lui Mihai Chișu, co-fondator și CEO al eVOTE, această soluție promovează transparența și buna guvernanță corporativă a companiilor publice, permițând acționarilor să participe la procesul decizional. Aceasta reprezintă un pas important în digitalizarea soluțiilor oferite acționarilor companiilor listate pe piața de capital din România.

Soluția eVOTE este utilizată în prezent de 27 de companii listate la Bursa de Valori București, printre care OMV Petrom, One United Properties și Fondul Proprietatea. Acest sistem permite înregistrarea electronică a voturilor primite înainte de adunarea generală a acționarilor, oferind numeroase beneficii, cum ar fi creșterea eficienței, reducerea costurilor și îmbunătățirea comunicării cu acționarii. Cu eVOTE, acționarii nu mai sunt nevoiți să voteze pe hârtie sau să se deplaseze la oficiul poștal, ceea ce duce la un proces mai simplificat și mai convenabil.

Soluția utilizată de OMV Petrom este dezvoltată de trei antreprenori români

Dezvoltată de trei antreprenori români, experți în piața de capital și în domeniul IT – Mihai Chișu, Bogdan Iliescu și Ionuț Albu, eVOTE este o aplicație care permite acționarilor unei companii listate la Bursa de Valori București să voteze online sau în persoană în cadrul Adunărilor Generale.

Aplicația este supusă unei dezvoltări și îmbunătățiri constante pentru a asigura ușurința de utilizare pentru toate tipurile de acționari. În prezent, echipa eVOTE se concentrează pe îmbunătățirea versiunii mobile a aplicației, deoarece anticipează o creștere a numărului de utilizatori eVOTE ca urmare a potențialei listări a Hidroelectrica.