Părul tău poate crește mai repede decât crezi! Ce trebuie să faci pentru a obține rezultatul dorit

de:
07 iul. 2020
Părul tău poate crește mai repede decât crezi! Ce trebuie să faci pentru a obține rezultatul dorit

Creșterea părului este o problemă care dă bătăi de cap multor femei. Uneori ni se pare că părul pur și simplu stă în loc, alteori că se pierde tot din cauza degradării. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a stimula creșterea părului tău. 

Tunde-ți vârfurile

Probabil ai mai auzit acest sfat, însă, chiar dacă pare greu de crezut, este unul foarte important. Dacă vrei un păr sănătos și lung, trebuie să acorzi o atenție sportită vârfurilor despicate.

„Chiar dacă tunderea nu îți face părul să crească mai repede, te ajută să scapi de vârfurile despicate care duc la ruperea părului”, declară hairstilistul Michael Duenas pentru goodhousekeeping.com.
„Eliminând zona deteriorată, vei obține senzația că părul tău crește mai repede”, a mai spus specialistul.

Mare atenție la alimentație

Alimentația joacă un rol foarte important în creșterea părului.

„Pentru a stimula creșterea părului este necesar să-l hrănești din interior. Încearcă să crești consumul de proteine și să mănânci mai multe alimente precum pește, fasole, nuci și cereale integrale”, susține medicul dermatolog Francesco Fusco.

Medicul mai precizează că femeile care nu consumă suficiente proteine se confruntă cu o cădere mai accentuată a părului. De asemenea, pentru a crește sănătos părul tău are nevoie și de vitaminele A, C și E, dar și de minerale precum zinc și fier, sau acizi grași omega 3.

Evită spălările zilnice

Indiferent că ai părul gras, sau uscat, trebuie să știi că țamponarea zilnică a părului elimină uleiurile naturale ale părului care au un efect hidratant și protector.
„Dacă te speli pe cap de două, trei ori pe săptămână, permiți uleiurilor naturale de la nivelul scalpului să penetreze firele de păr, ceea ce le ajută să se repare și să se hidrateze singure”, spune hairstilistul Ken Paves.
Folosește apă rece
Un lucru pe care sigur nu îl știai este că un duș fierbinte este nociv nu doar pentru piele, ci și pentru păr. Dacă te-ai hotărât să ai un păr mai lung și sănătos, încearcă să scazi considerabil temperatura apei atunci când te speli pe cap.
De asemnea, înainte de a încheia baia, clătește-te întotdeauna cu apă rece pentru a ajuta la sigilarea cuticulei ce învelește fiecare fir de păr și îl face mai strălucitor.

Optează pentru suplimente

În cazul în care dieta ta nu este bogată în nutrienți care să-ți facă părul sănătos și strălucitor, poți încerca suplimentele special concepute pentru creșterea părului.
„Caută multivitamine care sunt concepute pentru păr, piele și unghii. Acestea conțin vitamine importante precum biotină, vitamina C și vitamine din grupul B, ce susțin creșterea părului”, recomandă medicul dermatolog Francesco Fusco.