Poți consuma varză murată în fiecare zi? Ce spun specialiștii despre ea și ce beneficii uimitoare are

16 oct. 2021
Poți consuma varză murată în fiecare zi? Ce spun specialiștii despre ea și ce beneficii uimitoare are

Dacă te-ai apucat deja de murături asigură-te că prepari și varză murată, căci beneficiile ei sunt uimitoare. Unii specialiști o numesc chiar un adevărat medicament natural pentru organism. 

În primul rând suntem într-o perioadă în care sistemul nostru imunitar trebuie să fie în siguranță, iar varza murată tocmai asta face, îl întărește într-un mod natural. Mai mult de atât, ea conține vitamina B12 .Efectul? Încetinește îmbătrânirea și în același timp protejează și sistemul tău nervos.

Dacă alegi să consumi varză murată în fiecare zi vei evita pierderile de memorie, iar medicul Cătălin Luca susține că ea este indicată chiar și în tratarea ulcerului.

Varza murată sau varza crudă

Este nevoie să alegi? Fie că ești un mare iubitor de varză murată sau de varză crudă, să știi că benefiile sale sunt aceleași, spune medicul. Pot fi folosite în diete sub orice formă, datorită conținutului mic de calorii, iar dacă te confrunți cu constipația, încearcă să o adaugi în dieta ta cât de des poți. Vei vedea efectele cu siguranță.

”Atât varza murată, cât şi cea crudă sunt recomandate în diete şi cure de slăbire datorită aportului caloric foarte redus. Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea şi persoanele care suferă de constipaţie”, a mai explicat specialistul.

Un alt efect puțin știut al varzei murate este efectul său anticancerigen. Dar cum facem asta? Ei bine, trebuie să fim atenți la cum o consumăm. Conform specialistului pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care varza le deține, este nevoie să consumăm cel puțin 200 de grame de salată de varză 3-5 zile pe săptămână.

Ce facem cu sucul de varză murată

De varză am aflat, dar cu sucul ei ce se întâmplă? În niciun caz nu îl vei arunca, căci și el are același beneficii precum varza. Este recomandat în cazul persoanelor care suferă de boli ulceroase, dar și în dietele de slăbit, pentru că poate arde grăsimile și totodată taie din apetit.

Persoanele hipotensive pot consuma și ele zilnic un pahar de suc de varză murată pentru a le regla tensiunea, iar cei care vor un sistem imunitar puternic pot face același lucru.

Țineți cont de faptul că zeama detoxifică organismul după mâncarea grea consumată pe parcursul zilelor, deci uneori oricine are nevoie de puțină curățenie în organism.