Raiffeisen Bank, lovitură supremă pentru Banca Transilvania. Decizia luată de bancă. Toți clienții sunt vizați

de:
19 apr. 2023
Raiffeisen Bank, lovitură supremă pentru Banca Transilvania. Decizia luată de bancă. Toți clienții sunt vizați

Raiffeisen Bank se pregătește să dea mare lovitură. Banca Transilvania ori CEC Bank vor rămâne cu mult în urmă după ultima decizie luată de instituția bancară.

Ce planuri au cei de la Raiffeisen Bank? În primul rând, conform reprezentaților băncii, se are în vedere depășirea pieței cu privire la creditare în anul 2023. De asemenea, se mai crește o creștere echilibrată pe produse şi segmente de clienţi.

Printre altele, Raiffeisen Bank anticipează o creştere moderată a venitului operaţional, potrivit unui document al băncii care ar urma să fie discutat de acţionari spre finalul lunii aprilie, arată Ziarul Financiar.

Să nu uităm că cifrele par să confirme că planurile Raiffeisen Bank sunt cât se parte de realizabile. Anul trecut, în prim an de război și criză financiară, banca a reușit să înregistreze o creştere a cre­ditării brute cu 22% faţă de 2021, la 39,5 mld. lei, peste creşterea medie a pieţei de circa 14%.

Ce planuri are Raiffeisen Bank în fața CEC Bank ori Banca Transilvania

Ziarul Financiar scrie că ascensiunea finanţărilor Raiffei­sen Bank a fost susţinută în principal de saltul creditării corporate, cu 38%, în timp ce cre­ditele pentru populaţie au avut un avans de doar 7%.

Și se pare că acum perspectivele băncii sunt cu mult mai optimiste. Printre altele se mai dorește și depășirea ritmului pieței, deci ritm pe care îl are Banca Transilvania ori CEC Bank, dar și alte creșteri importante în raport cu produsele oferite, dar și cu clienții atrași.

„Perspectivele băncii cu privire la activitatea de business şi performanţa financiară reflectă în mare măsură bugetul băncii pentru 2023. Ne aşteptăm ca în perioada următoare să înregistrăm o creştere de business şi contextul macroeco­nomic să susţină şi creşterea intermedierii financiare din România. Ne propunem să depăşim ritmul pieţei în ceea ce priveşte evoluţia creditării, cu o creştere echilibrată pe produse şi segmente de clienți”, arată Ziarul Financiar.