Raluca Turcan, înlocuită. Cine ar urma să se ocupe acum de pensii. El va fi noul ministru al Muncii în Guvernul Cioloș

14 oct. 2021
Raluca Turcan, înlocuită. Cine ar urma să se ocupe acum de pensii. El va fi noul ministru al Muncii în Guvernul Cioloș

Guvernul condus de Florin Cîțu a căzut după moțiunea de cenzură, iar președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș în funcția de premier. Așa cum e și normal, liderul USR-PLUS și-a pregătit deja noul Guvern.

Surpriza cea mare va fi la Ministerul Muncii. Raluca Turcan va fi înlocuită, iar de acum de pensiile românilor se va ocupa altcineva. Dacian Cioloș are două opțiuni la Ministerul Muncii: Dragoș Pâslaru sau Oana Toțu.

Vom afla însă cine o va înlocui pe Raluca Turcan, doar în momentul în care Guvernul Cioloș va fi investit, sau nu. Cât despre funcția de vicepremier, conform Antena 3, Dacian Cioloș vrea să i-o ofere lui Dan Barna.

Mai mult de atât, Vlad Voiculescu, sau Ioana Mihăilă s-ar putea reîntoarce la Ministerul Sănătății. Cristian Ghinea rămâne la Ministerul Fondurilor Europene, iar Claudiu Năsui sau Anca Dragu sunt cele două variante pentru Ministerul de Finanțe.

La Ministerul Afacerilor Interne îl avem pe Ionuț Moșteanu, pe când la Cultură pe Iulian Bulăi, iar la Ministerul Agriculturii pe George Cățean.

Va fi Guvernul investit?

Așa ar urma să arăte Guvernul Cioloș dacă va fi investit, însă până atunci, în spate sunt negocieri strânse. Cert e că Dacian Cioloș e dispus să reformeze coaliția dacă va ajunge la Guvernare.

Cu alte cuvinte, colaborarea PNL-USR-PLUS-UDMR ar putea reveni în forță pe scena politică. În cazul în care nimic nu se va concretiza, alegerile anticipate ar putea începe.

”Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de președintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu președinții celor două partide.

Dorința noastră e refacerea coaliției, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eșuează e nevoie să oferim o soluție funcțională pentru un nou guvern”, spunea Dacian Cioloș.