Ludovic Orban a dezvăluit planul lui Klaus Iohannis cu Dacian Cioloș. Detaliul care a scăpat tuturor

de:
12 oct. 2021
Ludovic Orban a dezvăluit planul lui Klaus Iohannis cu Dacian Cioloș. Detaliul care a scăpat tuturor

Întreaga scenă politică a rămas mască după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș în funcția de premier, însă s-ar părea că planul șefului statului este altul.

Ludovic Orban îl cunoaște foarte bine pe Klaus Iohannis și știe ce își dorește. Tocmai din acest motiv, alegerea făcută de președinte nu este deloc una întâmplătoare. Puțini au observat detaliul din spatele desemnării lui Cioloș.

”Există 3 formațuni politice care si-au demonstrat majoritatea, care își doresc alegerile anticipate. Si USR-ul, după ce o să vadă ca e un eșec desemnarea lui Dacian Cioloș, o să-și dorească alegeri anticipate”, spune Orban.

Conform fostului lider PNL, desemnarea lui Dacian Cioloș este doar o capcană. Iohannis dorește căderea Guvernului pentru organizarea alegerilor anticipate. Cu alte cuvinte, alegerile anticipate sunt deja dorite de trei partide, inclusiv USR, iar planul lui Iohannis a fost bine gândit dn timp.

Planul ascuns al lui Iohannis

Rezultatul? Ruptură totală între PNL și USR, căci Guvernul lui Cioloș nu va trece nicidoată.

Cu tot respectul pentru Dacian Cioloș și pentru buna intenție pe care o are în formarea Guvernului. O să fie evident că ruptura dintre conducera actuală a PNL și USR se va adânci, pentru că Guvernul condus de Cioloș nu o să treacă”, a mai mărturisit fostul lider al PNL.

Nici președintele Iohannis nu a scăpat de indignarea lui Orban. Fostul lider al liberalilor susține că în interiorul PNL sunt oameni inteligenți, decenți dar și serioși care merită această funcție, însă nimeni nu îi vede.

PNL-ul se distruge singur

Trebuie să fii cu ochelari de cal, orb, să nu te uiți în partidul tău și să vezi că ai foarte mulți oameni decenți, serioși, care pot gira funcția de premier”, spune Orban.

Situația politică de acum l-a răvășit complet pe fostul lider de partid. Orban spune că nici măcar Klaus Ioahannis mai este interesat să revină în funcția de președinte al PNL având în vedere faptul că partidul se distruge de la sine.

”La modul în care s-a implicat în distrugerea PNL, la ce să mai vină în PNL, că dacă se mai implică mult nu o să mai rămână nimic din PNL”, mai spunea Ludovic Orban.