Pentru că se apropie 1 mai, iar micii nu lipsesc de pe grătar, este bine să știm și rețeta pentru micii făcuți în casă. Este extrem de simplă, iar singurul dezavantaj este că necesită timp.
Rețeta pentru micii făcuți în casă necesită doar câteva ingrediente de bază. Acestea trebuie să fie însă proaspete, astfel încât să ne bucurăm de un preparat sănătos.
În primul rând avem nevoie de 500 de grame de carne tocată. După preferințe, aceasta poate fi de vită și porc, vită și oaie, sau de ce nu, porc și oaie. Putem opta și pentru un mix din cele trei tipuri de carne.
De asemenea, zeama de oase de vită este esențială. Pentru rețeta de mici de casă avem nevoie de 200 de ml din această mamă, dar și de trei căței de usturoi.
O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu mai face parte din această rețetă, alături de condimente. După gust, pot fi folosite următoarele: sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.
Mergem mai departe la modul de preparare. Carnea trebuie să fie bine tocată, chiar și de două ori. În acest mod, condimentele vor reuși să intre mai bine în ea.
Se adaugă apoi și zeama de oase, dar și usturoiul. Amestecă din nou bine, iar la final adăugăm bicarbonatul de sodiu. Partea ușoară a trecut, iar acum urmează partea cea mai ”grea”.
Aceasta constă în lăsarea preparatului la frigider. Pasta de mici făcută în casă trebuie să stea la rece timp de 24 de ore. Astfel, trebuie făcută cu o zi înainte ca micii să fie fripți.
Cei care nu au timp o pot ține la frigider și 3 ore, însă nicidecum mai puțin, pentru că nu va fi suficient timp ca toate condimentele să dea aromă cărnii.
Pentru o crustă perfectă, este esențial ca micii să fie puși pe grătar doar când acesta este bine încins. Se lasă câteva minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.