Rugăciunea care trebuie spusă astăzi, 14 octombrie, de Sfânta Parascheva. Vindecă boli și poate face minuni

de:
14 oct. 2021
Rugăciunea care trebuie spusă astăzi, 14 octombrie, de Sfânta Parascheva. Vindecă boli și poate face minuni

Sfânta Parascheva este sărbătorită astăzi, 14 octombrie. Are o poveste de viață impresionantă, iar acesta este și motivul pentru care cei mai mulți credincioși ar da orice să poată ajungă la moaștele ei.

Sfânta Cuvioasa Parascheva s-a născut la sfârșitul secolului al X-lea, din părinți bogați și credincioși, însă menirea ei a fost alta. Atât ea cât și fratele ei au fost preocupați de soarta copiilor sărmani.

Poveștile desprea ea spun că vârsta de 10 ani, Sfânta Parascheva a decis să-şi împartă hainele săracilor, iar de aici și-a dorit să se apropie din ce în ce mai mult de Dumnezeu și asta a și făcut, fugind de această.

Cine a fost Sfânta Parascheva

A ajuns la mănăstirile din Constantinopol, apoi la locurile sfinte de la Ierusalim, după care s-a retras în pustiul Iordanului, unde a dus o viață în rugăciune și post. Ea a întemeiat chiar și un cămin pentru săraci şi orfani şi a avut grijă de biserica Sfinţilor Apostoli. A murit la doar 27 de ani, acesta fiind și motivul pentru care în toate icoanele în care e ilustrată, este tânără.

Tradiția spune că cei care aleg să rostească astăzi această rugăciune puternică își pot împlini dorințele și se pot vindeca de boli grave. Mare atenție, rugăciunea este destinată Sfintei Parascheva și trebuie rostită neapărat astăzi.

Cea mai puternică rugăciune de Sfânta Parascheva

”Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim.

Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci. Amin.”