Schimbare majoră la ING Bank! Anunț făcut de olandezi: nu s-a mai întâmplat din 2015

27 apr. 2023
Schimbare majoră la ING Bank! Anunț făcut de olandezi: nu s-a mai întâmplat din 2015

ING Bank a făcut o schimbare foarte mare, care nu a mai fost efectuată din anul 2015. Anunțul a venit direct de la olandezi.

Potrivit raportului anual pe 2022 al băncii olandeze ING Bank, Mariana Gheorghe, fost director general al OMV Petrom și membră a Consiliului de Supraveghere al ING Group din 2015, a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat în consiliu. În consecință, ING Group a inițiat un proces de recrutare pentru a găsi un înlocuitor. ING Bank controlează una dintre cele mai mari instituții de credit din România.

Președintele ING Bank și-a exprimat recunoștința față de toți membrii Consiliului de Supraveghere pentru munca și dedicarea lor, în special față de Mariana Gheorghe, care a contribuit timp de opt ani înainte de a decide să se retragă din consiliu după Adunarea Generală Anuală din 2023.

Olandezii de la ING Bank au început procesul de selecție și nominalizare pentru un nou candidat

În 2015, Mariana Gheorghe a fost numită într-o poziție de conducere în Consiliul de Supraveghere al ING Group, devenind astfel unul dintre cei mai înalți manageri români care au condus o bancă. Ca urmare a deciziei acesteia de a nu solicita o nouă numire, olandezii au început procesul de selecție și nominalizare a unui candidat pentru Consiliul de Supraveghere pentru AGA din 2023, scrie zf.ro.

Gheorghe a fost numit inițial în Consiliul de Supraveghere în cadrul AGA din mai 2015 și a fost ulterior reales pentru un al doilea mandat de patru ani în 2019. În prezent, ea face parte din mai multe comitete, inclusiv Comitetul de nominalizare și guvernanță corporativă, Comitetul de remunerare, Comitetul de risc și Comitetul ESG. Gheorghe își va continua mandatul până la sfârșitul mandatului actual, la AGA din 2023.

În urma privatizării Petrom în 2004, Mariana Gheorghe a fost numită în consiliul de administrație al companiei la recomandarea BERD. Ea a deținut această funcție până la 15 iunie 2006, moment în care a devenit director general executiv după adoptarea unui sistem dualist de management. Ulterior, Gheorghe a preluat și rolul de președinte al consiliului de administrație.

În mai 2018, Christina Verchere, fost președinte regional Asia-Pacific al British Petroleum, a preluat funcția de director general al Petrom.