Se anulează aceste pensii! Românii care vor rămâne fără bani. Totul vine de la Casa de Pensii. E oficial

de:
11 apr. 2023
Se anulează aceste pensii! Românii care vor rămâne fără bani. Totul vine de la Casa de Pensii. E oficial

Putem spune adio acestor pensii. Un document oficial a fost deja publicat și se pare că numeroase persoane își doresc acest lucru. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Casa de Pensii.

Știm prea bine că pensiile speciale sunt intens discutate în ultima perioadă. Și totuși se pare că și oamenii de rând vor ca acestea să dispară. Reprezentații USR anunță că a fost creată o petiție pentru desființarea pensiilor speciale.

Conform documentului, petiția a adunat mai bine de 50.000 de semnături. De asemenea, sursa citată avertizează că în cazul în care PNL și PSD nu vor lua în seamă acest document, atunci dezvoltarea României este în joc.

România poate pierde miliarde de euro din PNRR. Ca să nu mai vorbim de faptul că peste 52.000 de oameni își doresc acest lucru, iar semnăturile au fost strânse în doar o săptămână.

„Guvernul PSD-PNL riscă dezvoltarea României ca să nu taie pensiile speciale. În joc sunt miliarde de euro din PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează.

Zilele acestea, vedem ipocrizia unei coaliţii care pune privilegiaţii pe primul loc şi e pregătită să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele şi autostrăzile. USR este singurul partid care se opune pensiilor speciale, este partidul care a trecut eliminarea pensiilor speciale în PNRR”, spune preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Pensiile și dezvoltarea României

Ce se întâmplă mai departe? Proiectul privind pensiile speciale urmează să fie dezbătut în comisiile din Camera Deputaţilor, menţionează sursa citată.

Până când nu se va lua o decizie finală însă, banii de care România are reală nevoie riscă să dispară, după cum avertizează președintele USR.

„Conform angajamentelor din PNRR, adoptarea legii pensiilor speciale avea ca termen finalul anului 2022. Pentru că legea nu a fost adoptată, România nu poate depune a treia cerere de plată prin PNRR, în valoare de 2,7 miliarde de euro, şi riscă să piardă o mare parte din aceşti bani”, precizează USR.