Se dau peste 9.000 de lei de la stat. Oricine îi poate primi, cu o condiție. Vezi dacă ești pe listă

de:
19 apr. 2023
Se dau peste 9.000 de lei de la stat. Oricine îi poate primi, cu o condiție. Vezi dacă ești pe listă

Se dau peste 9.000 de lei de la stat. Cine primește acești bani? Doar anumite categorii pot încasa sumele, după cum spune chiar Raluca Turcan. 

Vorbim despre un nou sprijin financiar acordat pentru rganizarea și derularea de programe de formare a adulților și se acordă în conformitate cu reglementările legale naționale și comunitare.

Conform fostului ministru al Muncii, Raluca Turcan, banii vin de la bugetul de stat. De ce este nevoie de un astfel de program? Antreprenorii au nevoie de o forță de muncă bine formată.

Astfel, este nevoie să existe și angajați pe măsură. Printr-un astfel de ajutor de la stat de acest tip, angajații se pot perfecționa și de asemenea pot obține și calificarea de care au nevoie.

Românii care pot să primească un voucher de aproape 10.000 de lei de la stat

„În ultimii ani am avut sute de întâlniri cu antreprenori şi, la unison, au reclamat lipsa forţei de muncă bine formată, bine specializată. Mai mult decât atât, aceştia se plângeau de faptul că sunt în situaţia ca pe banii lor să-şi formeze forţă de muncă pentru a putea lucra şi a creşte profitabilitatea investiţiei pe care o au.

În felul acesta, prin voucherele pe care le creăm în schema de ajutor de stat, antreprenorii pot să vină cu 50% în principiu din valoarea voucherului, astfel încât să formeze pe diferite niveluri forţa de muncă. Vorbim despre iniţiere, perfecţionare, specializare sau calificare sau recalificare de nivelele 1, 2, 3 şi respectiv 4 – dacă lucrăm cu formatori specializaţi sau de formare în interiorul companiei”, a precizat Turcan, conform Agerpres.

Ce sume se acordă? Există mai multe vouchere, în funcție de nivelul de calificare. Valoarea lor pornește de la 2.400 e lei și ajunge chiar și până la 9.600.

Astfel cursul de calificare/recalificare nivel 1 presupune achiziţionarea sau obţinerea unui voucher de 2.400 de lei. De cealaltă parte, cursul de calificare/recalificare nivel 2 – 3.000 de lei, iar cursul de calificare/recalificare nivelul 3 – 4.900 de lei.

Cel mai bine plătit curs este cel de calificare/recalificare nivelul 4, pentru care se oferă un voucher de 9.600 de lei.