Se închide ENEL definitiv? Ce se întâmplă cu cei 3 milioane de clienți. Vor fi preluați de E.ON? Informații în premieră

de:
21 apr. 2023
Se închide ENEL definitiv? Ce se întâmplă cu cei 3 milioane de clienți. Vor fi preluați de E.ON? Informații în premieră

ENEL România riscă să ajungă într-o poziție nu tocmai plăcută. Cei de la E.ON au planuri mărețe, așa că ar putea eclipsa restul companiilor de energie și gaze din România.

CEO-ul E.ON anunță planuri ambițioase în următoarea perioadă. Acesta a vorbit despre investiții în viitor în România, în infrastructura energetică, dar și despre alte mișcări care vor avea loc.

Grupul E.ON se bazează pe asta, astfel că ore să diversifice printre altele și resursele energetice care sunt disponibile. Iar asta ar putea fi o lovitură puternică pentru cei de la ENEL.

Totodată, sursa citată a mai adăugat că investițiile sun cheia în orice, alături de strategie. În următorii ani sursele regenerabile vor juca un rol esențial în consolidarea rețelelor, a mai adăugat CEO-ul E.ON.

Mai mult de atât, acesta a subliniat ferm poziția companiei. E.ON vrea să investească și va continua să facă acest lucru fără să se plângă de legislație.

E.ON, lovitură puternică pentru ENEL România

De asemenea, potrivit acestuia, e nevoie de o investiție și în noi tehnologii, printre care și în protecția securității energetice. Înlocuirea infrastructurii joacă și ea un rol important.

”Trebuie să scoatem prin inves­tiţii România din această criză. Investiţiile sunt răspunsul de care avem nevoie acum. Strategia pe termen lung pentru România presupune un mix energetic, dar răspunsul pentru următorii câţiva ani stă în sursele regenerabile şi în consolidarea reţelelor pentru a le conecta.

Suntem aici pentru a investi, trebuie să continuăm să fim stabili şi să ne facem treaba şi să nu ne plângem de legislaţie. Companiile de distribuţie sunt cruciale. Trebuie să le conectăm şi trebuie să întărim reţeaua. Trebuie să investim în noi tehnologii, în protecţia securităţii cibernetice şi trebuie să înlocuim infrastructura”, arată sursa citată.

Iar acest mesaj este transmis în timp ce diviza ENEL din România se află în proces de vânzare.