Suma imensă pe care o cere chef Cătălin Scărlătescu pentru drobul de miel pentru Paște. Rețeta lui e făcută publică

de:
07 apr. 2023
Suma imensă pe care o cere chef Cătălin Scărlătescu pentru drobul de miel pentru Paște. Rețeta lui e făcută publică

Drobul de miel este cel mai probabil singurul aliment care nu are cum să lipsească de pe masa de Paște, alături de ouăle proaspăt vopsite.

Chef Cătălin Scărlătescu nu este deloc reținut când vine vorba de preparatele sale. Acesta este și motivul pentru care mai toate rețetele sale au fost făcute publice.

Inclusiv rețeta pentru drobul de miel o găsim pe internet, iar cei care vor să o prepare acasă pot face acest lucru foarte simplu. Bucătăresele care vor însă să aibă niște sărbători mai liniștite, fără prea mult timp petrecut în bucătărie, pot achiziționa drobul lui chef Cătălin Scărlătescu gata făcut.

Cât costă acesta? Suma nu este pentru oricine. Pe site-ul Chef Super Food, Cătălin Scărlătescu oferă o gamă largă de produse printre care și faimosul drob de miel.

Ingredientele sale le regăsim și în rețeta publicată de pe internet, iar juratul Chefi la Cuțite scrie clar că drobul nu are nici colanți și nici conservați. Prețul? 1,1 kg de drob de miel se vinde cu 147.00 lei. Astfel cei care vor să sară peste pregătirile pentru masa de Paște o pot face foarte simplu.

Rețeta lui chef Chef Cătălin Scărlătescu pentru drobul de miel

Iar cei care vor să prepare rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu și să nu plătească suma de mai sus, o pot face de asemenea. Ingredientele necesare pentru drobul de miel sunt următoarele:

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper.

Cât despre modul de preparare, poate îl știți deja foarte bine. Prima oară se pregătesc organele de miel care vor fi tăiate în cuburi mari, iar mai apoi călite în ulei de floarea soarelui.

Chef Cătălin Scărlătescu spune că un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce a fost scursă de ulei, se trece prin robotul de bucătărie. Mai departe, condimentele, alături de ceapă usturoi, pătrunjel și mărar vor fi mărunțite și adăugate peste amestec.

Carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, bătute înainte ca pentru omletă, iar totul se învelește în prapure. Dacă vrei poți să mai adaugi niște sare și niște piper după gust. Drobul lui chef Cătălin Scărlătescu trebuie să stea la cuptor timp de 50 de minute, la o temperatură de 140 de grade.