Ți se usucă și exfoliază pielea? Medicii avertizează: Poți suferi de această boală gravă

06 ian. 2020
Ți se usucă și exfoliază pielea? Medicii avertizează: Poți suferi de această boală gravă

Pielea este cel mai mare organ al nostru și unul dintre cele mai sensibile. Pielea uscată și exfoliată arată cât de deshidratat este corpul nostru. Totuși, există și cazuri în care acestea pot fi semne că suferi de o boală gravă.

„Intalnesc adesea pacienti care sufera de exfolierea pielii nu doar de pe fata, ci si din jurul degetelor si unghiilor de la picioare”, a spus dermatologul Nivedita Dadu.

Medicul recomandă să fim atenți la factorii externi, care ne pot afecta pielea.

„Pielea cuticulelor suporta cea mai mare parte a agentilor de mediu, care este unul dintre cei mai comuni factori declansatori ai uscarii si exfolierii pielii”, a explicat dr. Dadu.

Pielea se poate deshidrata din cauza modificărilor climatice

Frigul și venirea iernii vor afecta, cu siguranță, pielea noastră. La fel se întâmplă și vara. Condițiile meteo afectează fața, mâinile sau picioarele.

Atenție la produsele cosmetice

„Alergiile la diferite produse cosmetice, inclusiv lacurile de unghii si indepartarea lor cu produse pe baza de acetona, ori substante chimice precum sapunul sau detergentii folositi pentru spalarea vaselor, utilizarea manusilor din latex, toate pot duce la decojirea pielii”, a mai afirmat dr. Dadu.

Mai mult, cei care au pielea uscată și deteriorată pot suferi de Psoriazis.

„Psoriazisul este o afectiune autoimuna a pielii care poate provoca roseata, cresterea si craparea pielii din jurul deterelor. Eczema cronica, dermatita atopica sunt alte boli care pot duce la uscarea si modificarea structurii pielii”, a spus dr. Dadu.

Pentru a preveni uscarea pieleii, este necesar să folosiți o cremă hidratantă, să consumați multă apă și să mănânci mai sănătos.