Țineți dietă? Ați putea rămâne fără vedere dacă nu respecați această regulă! Care este cea mai corectă dietă

22 oct. 2019
Țineți dietă? Ați putea rămâne fără vedere dacă nu respecați această regulă! Care este cea mai corectă dietă

Cercetătorii avertizează persoanele care țin dietă! Se expun unui risc major fără să știe măcar. Un simț foarte important este afectat în momentul în care urmăm o dietă. Iată ce ne recomandă medicii!

Cei care urmează o dietă ar putea avea probleme cu vederea. O analiză bazată pe 18 studii arată că persoanele care țin regim pot avea probleme de vedere.

Este foarte important ce introducem în acea dietă!

Cercetătorii spun că o dietă orientală este mai sănătoasă decât o dietă mediteraneană. Ce semnifică o dietă orientală? Un regim oriental este un regim ce se bazează pe legume, fructe, cereale, roșii și fructe de mare. O dietă mediteraneană însemnă un regim ce include carne, lactate, cartofi și ouă.

Care este cea mai nesănătoasă dietă?

Dietele cu indice glicemic ridicat reprezintă un risc major pentru vedere. De asemenea, cei care consumă mai mult de două pahare de alcool pot avea probleme. În schimb, cea mai sănătoasă este dieta care conține pește și morcov. Legumele bogate în carotenoizi și acizii grași omega-3 sunt nu afectează vederea.

„Îmbunătățirea calității dietei, creșterea aportului de alimente care conțin nutrienții necesari de retină și evitarea alimentelor care induc daune oxidative vor juca un rol important în protejarea vederii”, a declarat autorul principal Naoko Chapman, de la Universitatea din Auckland, în Noua Zeelandă.