Vrei să slăbești sănătos și repede? Cele 5 alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din meniu. Vei pierde kilograme fără să te înfometezi

15 sept. 2020
Vrei să slăbești sănătos și repede? Cele 5 alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din meniu. Vei pierde kilograme fără să te înfometezi
Photo by alan KO on Unsplash

Înfometarea nu este niciodată o alegere bună pentru a pierde kilograme. Chiar dacă, pe termen scurt, ți se va părea că ți-ai atins scopul și ai scăpat de câteva kilograme, pe termen lung înfometarea vine la pachet cu pericole majore pentru sănătate. 

Tocmai pentru a încuraja slăbitul sănătos, specialiștii au alcătuit un top al alimentelor sănătoase pe care ar trebui să le consumați din plin și care vă vor ajuta în lupta cu kilogramele în plus.

1. Fasolea şi alte alimente bogate în fibre

„Cei care consumă frecvent fasole uscată, seminţe şi alte vegetale, îşi ameliorează vizibil regimul de slăbit.

Fibrele din alimentele vegetale, sărace în calorii şi grăsimi, necesită mai mult timp şi mai mult efort decât mâncarea cu fibre puţine ori alimentele industriale. Fibrele au un volum mare, rămân mai multă vreme în stomac şi ne ajută să ne simțim mai sătui.

Femeile ar trebui să consume zilnic 21-25 g de fibre, iar bărbaţii 30-38 g. Studiile au arătat că persoanele (inclusiv cele obeze) care au sporit conţinutul de fibre din alimentaţia lor cu 14 g au acumulat calorii mai puţine cu 100%, pierzând, astfel, în doar 4 luni, 2 kilograme.

Cele mai bogate alimente în fibre, care ar trebui să fie consumate zilnic:

  • 1 ceaşcă de fasole verde – 19 g
  • 1 ceaşcă de linte – 16 g
  • 1 ceaşcă de tărâţe de ovăz – 15 g
  • 1 ceaşcă de curmale – 14 g
  • 1 ceaşcă de zmeură – 11 g.

2. Broccoli şi alimentele care conţin crom

Cromul stopează senzaţia de foame şi reduce pofta de mâncare. Simpla asimilare de crom, în cantităţi rezonabile, prin alimentaţie, poate fi de ajutor. Surse bune de crom sunt, printre altele, vinul roşu, broccoli, zeama de struguri, usturoiul şi cartofii (fără unt sau garnituri grase),” notează topremediinaturiste.ro.

3. Ouăle şi alţi furnizori de proteine

Specialiștii recomandă ca toate mesele și gustările să conțină și ceva proteine, pentru că acestea dau senzația de sațietate. Se recomandă astfel un ou la mic dejun sau puțină brânză slabă, lângă pesmeții de la ora 16.00. De asemenea, acestea se pot alterna cu multe produse din soia, fasole sau orez – furnizori de proteine vegetale sănătoase.

4. Produse lactate

Atunci când organismul asimilează o cantitate mai mare de calciu, celulele sunt determinate să stocheze mai puține grăsimi și să consume mai multe. Calciul contribuie la „legarea” acizilor grași din intestin, care ulterior pot fi absrobiți de organism, fiind eliminați prin scaun. Iată ce produse lactate conțin mult calciu și ar trebui consumate zilnic:

  • 230 g iaurt – 415 mg
  • 80 g sardine (cu oase) – 324 mg
  • 40 g brânză Ceddar – 306 mg
  • 230 g lapte – 302 mg
  • 1/2 ceaşcă de tofu (produs cu calciu) – 204 mg.

5. Migdalele

„Potrivit unui studiu publicat în revista de specialitate ‘’Internațional Journal of Obesity’’, migdalele favorizează pierderea în greutate. Studiul a fost efectuat 6 luni de zile, pe 65 de subiecţi supraponderali şi obezi. S-a constatat că, participanţii care consumau, pe lângă altele, circa 80 de migdale pe zi, au avut o pierdere totală în greutate cu 62% mai mare, adică o scădere cu 50% mai mare din circumferinţa taliei şi cu 56% mai mult din grăsime decât grupa cealaltă,” adaugă topremediinaturiste.ro.