Anunț pentru cei care fac sală seară! Pericolul la care se expun

05 oct. 2019
Anunț pentru cei care fac sală seară! Pericolul la care se expun

Pentru unii mersul la sală a devenit un stil de viață, iar pentru că timpul nu le permite să facă sport în timpul zilei, majoritatea frecventează sălile de sport după programul de muncă, adică seara.

Pentru cei care merg la sală seara, nutriționiștii au mai multe sfaturi. Aceștia trebuie să țină cont de anumite reguli pentru a nu-și pune sănătatea în pericol.

“Lucrez la o firmă de contabilitate şi ziua se întâmplă lucrurile mari la firmă, de aceea am timp seară să vin la sală. E greu să stai la birou şi după să te apuci să faci sport dar mă simt mai bine după”, a precizat Mihaela, potrivit stirileprotv.ro

“Nu am timp dimineaţa, încep la 8. După muncă mă duc la sală imediat. După o muncă foarte stresanta, să merg la sală după e foarte bine”, a spus Luigi, consilier juridic la o firmă din București.

Experții susțin că cei care frecventează sălile de sport seara, ar trebui să respecte câteva reguli simple de alimentație.

EMANUEL BINCĂ, ANTRENOR PERSONAL: “La finalul exerciţiilor să facă şi perioada de răcire. Este o perioadă de 5-10 minute în care trebuie să îşi regleze pulsul. Un mers lejer pe bandă, pe bicicletă, sau pur şi simplu tehnici de respiraţie. Dacă pleacă de aici cu un metabolism accelerat şi cu pulsul accelerat. Toată noaptea vor avea probele cu somnul”

DR. ŞERBAN DAMIAN, NUTRIŢIONIST SPORTIV: „În ceea ce priveşte partea de alimentaţie trebuie respectată acea regulă de a mânca cu o oră înainte de antrenament. De asemenea, cei care fac antrenamente solicitante trebuie să mănânce şi după ce se antrenează, chiar dacă antrenamentul a avut loc târziu. Vorbim de carne, de brânză, un lactat, un ou, ceva care să aducă ceva proteine”.