Boala gravă cu care a fost diagnosticată Paula Chirilă, colega lui Dan Capatos de emisiune! A fost luată cu salvarea de la Antena Stars

22 ian. 2021
Boala gravă cu care a fost diagnosticată Paula Chirilă, colega lui Dan Capatos de emisiune! A fost luată cu salvarea de la Antena Stars
Dan Capatos și Paula Chirilă la X-Tra Night Show

Momente de coșmar pentru Paula Chirilă, noua colegă de emisiune a lui Dan Capatos de la X-Tra Night Show, emisiune mutată pe Antena Stars, după ce timp de 13 a fost lider de audiență pe Antena 1. Actriței i s-a făcut rău în timp ce se afla în platou, în direct și a fost nevoită să se retragă.

A fost chemată salvarea și a fost dusă la Spitalul Elias. Aceasta acuza dureri cumplite în zona abdominală și s-a speriat foarte tare. După o noapte de perfuzii și investigații medicale s-a constatat că aceasta are un început de ulcer. Diagnosticul dat de medici este unul grav, în contextul în care o evoluție a bolii poate provoca mari probleme pacientului. Se poate ajunge inclusiv la operație, iar în cazul unui ulcer perforat, dacă nu se ajunge destul de rapid la spital, poate fi fatal.

„Am stat pana pe la 5 dimineața. Am stat în perfuzii, sub observații. E un început de ulcer. Dispepsie ulceroasă se numește, trebuie să țin regim. Am luat tot felul de pastile pentru durerile cauzate de hernia de disc. Mi s-a spus să nu mai fac așa ceva.Am stat numai pe ceai toată ziua. Am luat în ultima vreme niște antiinflamatoare pentru coloană, căci am hernie de disc. De la antiinflamatoare, mi s-a distrus stomacul. Am un început de ulcer. M-au dus cu căruciorul la radiologie și eu eram cu perfuzia într-o mână și cu telefonul în cealaltă. Vreau să mulțumesc personalului medical, care a fost alături de mine. Tuturor celor de la Elias”, i-a povestit Paula Chirilă lui Dan Capatos la X-Tra Night Show, vizibil marcată.

Ce este ulcerul și ce simptome comune resimt cei care se confruntă cu această boală

Stresul, alimentația defectuoasa, medicamentele, în special anti-inflamatoarele pot îmbolnăvi stomacul, cauzând ulcer. De asemenea prezenței bacteriei helicobacter pilori poate cauza această boală. Specialiștii spun că minim 10% din populația globului se confruntă măcar o dată în viață cu un episod ulceros.

Boala se manifestă în special prin răni dureroase în mucoasa stomacală, care pot fi mai grave sau mai puțin grave. Stomacul produce un acid puternic care să ajute la digerarea alimentelor, cu rolul de a proteja organismul de microbi. Pentru a proteja tesuturile organismului de acest acid, acesta secreta si un strat gros de mucus, iar când aceste este afectat apar simptome ale ulcerului, care nu sunt deloc plăcute.

Cel mai des întâlnit simptom este senzația de arsura sau o durere surdă și puternică în mijlocul abdomenului, mai exact între piept si buric.  În general, durerea este mai puternică atunci când stomacul este gol și poate persista de la câteva minute pănă la câteva ore.

Ce alte semne și simptome anunță un ulcer

Senzația de foame dureroasă apare de în începuturile de ulcer. Se calmează atunci când mâncați ceva sau luați un antiacid, însă soluție este să mergeți la medic și să urmați un regim și un tratament strict.

Alte semne care arată că ați putea avea ulcer sau sindrom dispeptic ulceros:

Slăbirea/ Pierdere in greutate;
Greață și vărsături;
Balonare sau flatulență;
Senzația de plin deși nu ați mâncat aproape nimic;
Senazația de arsură în piept;
Anemie.