Cele trei greșeli pe care toți șoferii le fac. Sunt un adevărat pericol în trafic. Poți cauza o tragedie

de:
29 oct. 2020
Cele trei greșeli pe care toți șoferii le fac. Sunt un adevărat pericol în trafic. Poți cauza o tragedie

Odată ce avem în mână permisul de conducere, avem în față o mare responsabilitate. Modul în care șofăm trebuie să fie sigur atât pentru cel de la volan cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Mare atenție însă la aceste greșeli, toți le facem fără să ne dăm seama și pot cauza o adevărată tragedie pe șosele.

Uneori le facem intenționat, alteori poate fără să ne dăm seama, însă în cazul în care nu suntem atenți, aceste trei greșeli pot cauza o adevărată tragedie în trafic. 

Prima greșeală pe care foarte mulți șoferi o fac este să uite să semanlizeze. Fie că ascultăm muzică la un volum prea tare, fie că suntem prinși la telefon, fie că ne gândim la altceva, aceste momente ne pot face să uităm pur și simplu să mai folosim semanlizarea.

Acest lucru poate fi un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic, deoare ei nu știu direcția în care o iei și nu pot frâna la timp, iar tu poți cauza un accident fără să îți dai seama.

O altă greșeală întâlnită des în trafic este depășirea unui șofer într-un mod nu foarte corect. Atunci când te grăbești, sau te enervează persoana din fața ta și vrei să ajungi mai repede la destinație, se întâmplă să ”îi calea”. Mare atenție aici. Acel șofer poate nu își dă seama de intenția ta și poți cauza un accident rutier, scrie promotor.ro

Cum îți cauți locul de parcare

Deși nu pare un factor atât de important, atunci când parchezi, asigură-te că ai semnalizarea pornită și că mergi cât mai încet. Ceilalți participanți la trafic își vor da seama astfel de intenția ta, iar atât tu cât și ei veți fi în siguranță.

În cazul în care nu respecți aceste două reguli, este posibil ca șoferii din spatele tău sau de lângă tine să nu-și dea seama de intenția pe care o ai, astfel că, te-ai putea trezi ca un autor al unui accident fără să îți dai seama unde ai greșit.