Celentano din Las Fierbinți, decizii drastice dacă ar fi președinte! Ce test le-ar da parlamentarilor

11 oct. 2019
Celentano din Las Fierbinți, decizii drastice dacă ar fi președinte! Ce test le-ar da parlamentarilor

Cunoscutul actor Adrian Văncică, cel care joacă rolul lui Celentanto din serialul Las Fierbinți, a răspuns unor întrebări legate de politică și a declarat ce ar face dacă, într-o zi, ar ajunge șef de stat.

„Testări psihologice, toți din Parlament. Păi stai mă, tu dai testare psihologică dacă dai de permis, să conduci o mașină, și nu dai testare psihologică când conduci o țară? După aia le-aș da și un examen de limba și literatura română. Mă, trebuie să știi și tu, ești în Parlamentul României? Trebuie să știi și tu un pic de Eminescu, de Caragiale,” a declarat Adrian Vancică.

„Celentano” a mărturisit faptul că aceste măsuri ar trebui aplicate nu doar parlamentarilor, ci și celor din Guvern.

„Și Guvernul. I-am băgat pe toți. Bă, tu ești român, da? Nu știu, mă, să vorbească în limba română. Sunt unii care omoară acuzativul. Băi, mai întâi stai acasă și învață limba română și după aia vino aici, te rog frumos, ca să intri tu într-o încăpere unde este steagul României, da? Hai! Pentru că România trebuie condusă de cineva, am pretenția ca cine o conduce să știe și alte limbi străine, nu doar româna. Dar măcar să știe limba română foarte bine. E jenant, mă!,” a precizat actorul.

Vrea „Celentano” să intre în politică?

Adrian Vancică a vorbit și despre eventualitatea de a intra în politică, pe care a exclus-o din start, deși sunt exemple de actori care au început o carieră în acest domeniu.

„Dacă te bagi în troacă te mănâncă porcii. Nu am răbdare. M-am învățat să tranșez lucrurile rapid. Ori într-un sistem politic lucrurile nu se întâmplă repede. Trebuie să faci dosare, trebuie să faci studii, trebuie să ridici mâna, trebuie să-i convingi pe ăia. Eu n-am atâta răbdare. Lucrurile sunt simple,” a spus „Celentano”, citat de Știrile ProTV.