Coreenii cuceresc Europa! Hyundai dă lovitura cu noul model electric: Concurența nu mai are nicio șansă

01 feb. 2020
Coreenii cuceresc Europa! Hyundai dă lovitura cu noul model electric: Concurența nu mai are nicio șansă

Coreenii vor să cucerească Europa în 2020. Pariul celor de la Hyundai este cel mai nou model electric al gigantului. Concurența nu mai are nicio șansă.

Hyundai dă lovitura cu noul model electric

Cei de la Hyundai vor să dea lovitura cu cel mai nou model electric al lor. 2020 se anunță anul coreenilor pe Bătrânul Continent. Aceștia au triplat deja capacitatea de producție a lui Kona Electric odată cu introducerea în fabricație a modelului electric și la fabrica din Cehia.

Tot proiectul va demara în martie, la uzina din Nosovice, situată la 380 km est de Praga. Producătorul coreean va continua să importe Kona Electric în Europa de la uzina sa din Ulsan (Coreea), unde va fi suplimentată capacitatea de producție. Mișcarea va tripla capacitatea de producție a lui Kona Electric pentru continentul european și va scurta timpii de așteptare pentru clienții europeni.

„De la intrarea în fabricație, în 2018, cerea pentru Kona Electric a întrecut așteptările. Creșterea capacității de producție ne va permite să ținem pasul cu cererea în creștere”, spun cei de la Hyundai. Potrivit porducătorului coreean, în 2020 va livra în Europa peste 80.000 de mașini cu emisii zero, inclusiv Kona Electric, Ioniq Electric și Nexo FCEV.

Peste 60.000 ar putea fi Kona Electric. În acest mod, Hyundai vrea să devină producătorul cu cele mai mari vânzări de mașini cu emisii zero pe piața europeană în 2020.

Hyundai va procura tot din Europa bateriile necesare producției lui Kona Electric în Europa. Producătorii coreeni de baterii LG Chem și SK Innovative dețin unități de producție în Europa – în Polonia și, respectiv, Ungaria.

Kona este al doilea cel mai vândut model Hyundai în Europa, după Tucson. Potrivit JATO DYnamics, vânzările lui Kona s-au accelerat în 2019, înregistrând o creștere cu 61%, la 107.409 unități. Potrivit Hyundai, circa 20% dintre acestea au fost versiunea cu propulsie electrică.

Acum, Hyundai produce în fabrica de la Nosovice modelele i30 și Tucson. Uzina are o capacitate de 1.500 de unități pe zi. Monovolumul de clasă mică ix20 s-a produs, de asemenea, la Nosovice, dar producția acestuia a fost sistată anul trecut, conform autonews.com.