Cum recunoști deficitul de vitamina C. Semnele care îți spun că sistemul tău imunitar se prăbușește

de:
06 oct. 2021
Cum recunoști deficitul de vitamina C. Semnele care îți spun că sistemul tău imunitar se prăbușește
Photo by Kate Hliznitsova on Unsplash

Vitamina C stă la baza unui sistem imunitar funcțional în parametri optimi, iar în momentul în care apare deficitul, se pot declanșa anumite simptome pe care multe persoane nu le conștientizează.

Nu e deloc greu să recunoști deficitul de vitamina C, căci el îți va afecta în primă fază podoaba capilară. Cum? Lipsa de vitamina C din organism va face ca părul tău să devină mai încâlcit și de asemenea, îți va face pielea să devină mai uscată.

Motivul? Atât pielea cât și părul tău au nevoie de substanțe nutritive pentru a produce colagen și proteine. Simptomele deficitului de vitamina C apar și la nivelul danturii. Gingiile vor fi inflamate, devenind purpurii, iar în anumite cazuri ajung chiar să sângereze.

Pentru că rolul vitaminei C este acela de a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, atunci când ai defciti de vitamina C, corpul tău devine vulnerabil în fața infecțiilor, deci dacă te confrunți des cu ele, aceasta ar putea fi cauza.

Starea ta de spirit este și ea influențată de prezența vitaminei C. Ea este strâns legată de sănătatea emoțională, așa că dacă te simți stresat des, iritat și ai doar emoții negative, s-ar putea să ai un deficit.

Cum recunoști deficitul de vitamina C

Mai mult de atât, oboseala cronică este și ea un simptom ascociat nivelului scăzut de vitamina C, deci dacă vrei să ai energie pentru întreaga zi, asigură-te că ai toate vitaminele și mineralele necesare.

Am aflat ce cauzează lipsa ei, însă ce beneficii are vitamina C asupra organismului? Ea previne infecțiile virale și de asemenea ajută la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, vitamina C este cea care lupta cu stresul, stimulând secreția de dopamină hormon al fericirii. Ca să nu  mai vorbim de faptul că vindecă rănile, plăgile, dar și arsurile contribuind în același timp la scăderea colesterolului rău.

Vitamina C ajut inclusiv la absorbția fierului, la scăderea tensiunii și scade riscul de apariție al anumitor forme de cancer.