Leguma care poate combate depresia. Reglează și tensiunea arterială. Descoperire de ultima ora a cercetătorilor

de:
25 oct. 2021
Leguma care poate combate depresia. Reglează și tensiunea arterială. Descoperire de ultima ora a cercetătorilor
Photo by Jude Beck on Unsplash

Depresia este o boală dificil de depistat. Multă lume dă vina pe stres, oboseală, sau job pentru starea pe care o are, însă această afecțiune se poate instala destul de repede, iar când pacientul ajunge într-un punct, poate fi dificil de tratat.

Tocmai din acest motiv, este bine să avem o alimentație variată. În cazul în care nu știai până acum, unele alimente te bine dispun, pe când altele conțin vitamine, dar și minerale de care organismul tău are nevoie în special în perioada în care ești predispus la depresie.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, vin și ei cu o dezvăluire în acest sens. Conform unui nou studiu realizat, există o legătură între consumul de ciuperci în fiecare zi și o probabilitate mai mică de a experimenta depresie.

Legătura dintre ciuperci și depresie

Cu alte cuvinte, cercetătorii spun că persoanele care aleg să consume cantități moderate de ciuperci sunt mai prezintă un risc mai mic în a fi diagnosticate cu depresie.

Mai mult de atât, în urma studiului realizat s-a demonstrat că proprietățile antidepresive ale ciupercilor pot fi legate de compuși specifici prezenți în ciuperci. Autorul principal al studiului, Djibril Ba, sugerează că ”ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de aminoacid ergotioneină – un antiinflamator, care nu poate fi sintetizat de oameni.

Ce le face atât de speciale? Ei bine, ciupercile sunt bogate în antioxidanți, care au calități antidepresive, ca să nu mai vorbim de faptul că ele sunt bogate și în potasiu.

Ciopercile combat constipația

Ciupercile pot stimula expresia factorilor neurotrofici, cum ar fi sinteza factorului de creștere a nervilor, care ar putea avea un impact potențial asupra prevenirii tulburărilor neuropsihiatrice, inclusiv a depresiei majore”, arată Medical News Today.

Despre ciuperci mai trebuie să știi că pe lângă beneficiile pe care le au asupra psihicului tău, ele reglează sistemul digestiv li previn constipatia, iar fibrele din ciuperci au un rol deosebit de important în prevenirea constipației, dar și în reglarea sistemului digestiv.

Ciupercile reglează de asemenea și tensiunea arteriala. Motivul? Anumite specii de ciuperci albe au o cantitate de potasiu mai mare chiar și decât o portocală.