Magnatul Ion Țiriac a dat lovitura! A câștigat un proces vital: E vorba de viața oamenilor

12 oct. 2019
Magnatul Ion Țiriac a dat lovitura! A câștigat un proces vital: E vorba de viața oamenilor
Ion Țiriac

Magnatul Ion Țiriac a dat marea lovitură în instanță. Omul de afaceri a câștigat un proces vital. Este vorba de viața oamenilor.

Ion Țiriac a obținut o mare victorie în instanță. Fostul jucător de tenis a contestat un mega proiect în fața judecătorilor și a avut câștig de cauză.

Calea ferată către Otopeni nu se mai face

Lucrările la proiectul de construcţie al căii ferate către Aeroportul Otopeni au fost sistate în urma unei decizii judecătorești. Unul dintre cei contestatarii proiectului în instanță este omul de afaceri Ion Țiriac.
Construcţia căii ferate dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni a fost oprită printr-o decizie judecătorească, după ce omul de afaceri Ion Ţiriac şi alte companii au mers către instanţă, nemulţumiţi că proiectul le afectează investiţiile din zonă.

Decizia instanţei vine după ce, în data de 25 septembrie, mai multe companii, organizaţii şi persoane fizice, printre care şi omul de afaceri Ion Ţiriac au deschis la Curtea de Apel Bucureşti un proces în contecios administrativ şi fiscal împotriva Guvernului, Ministerul Transporturilor şi Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

La primul termen, pe 7 octombrie, judecarea cauzei au fost amânată, iar vineri, pe 11 octombrie, instanţa a decis în favoarea celor care contestă construirea liniei de cale ferată. Este vorba de tronsonul de 2,95 kilometri care urmează să se desprindă din magistrala care merge de la Gara de Nord către Urziceni şi care urmează să străbată pe piloni Drumul Gării Odăi, prin spatele patinoarului ridicat de Ion Ţiriac la Otopeni, să traverseze DN1 şi să intre în aeroport în zona terminalului de Plecare.

Recent, omul de afaceri Ion Ţiriac a anunţat că va demola patinoarul pe care l-a inaugurat, în urmă cu trei ani, în Otopeni, deşi costurile construirii lui au depăşit trei milioane şi jumătate de euro, pentru că este situat foarte aproape de noua cale ferată.

Ţiriac a declarat că din acelaşi motiv va întrerupe şi alte planuri sportive, respectiv construirea unei academii de tenis, pe care Ion Ţiriac şi Ilie Năstase o aveau în aceeaşi zonă, potrivit ”Gazeta Sporturilor”.

”Proximitatea actualului traseu propus de oficialii de la Ministerul Transporturilor va face imposibilă continuarea activităţii patinoarului şi a sălii de gimnastică în condiţii optime. Proiectul universităţii este, de asemenea, compromis de această nouă cale ferată care ar urma să traverseze campusul într-un mod care l-ar face complet inutilizabil, atât din perspectiva accesibilităţii, cât şi din cea fonică”, spunea Ţiriac.
Totodată, o parte dintre cei 63 de proprietari din zonă se plâng că trenul va trece la numai 5 metri de casele în care locuiesc, punându-le viaţa în pericol, conform money.ro.