Mark Zuckerberg și-a lăsat fiica fără moștenire. În schimb, i-a lăsat o scrisoare în care își justifică motivele. Cum se explică fondatorul Facebook

03 aug. 2020
Mark Zuckerberg și-a lăsat fiica fără moștenire. În schimb, i-a lăsat o scrisoare în care își justifică motivele. Cum se explică fondatorul Facebook

Mark Zuckerberg, fondator și CEO Facebook, nu are de gând să-și lase averea moștenire copiilor săi. În schimb, acesta promite că va dona 99% din averea sa. Într-o scrisoare deschisă adresată fiicei sale, fondatorul Facebook își justifică motivele. 

Potrivit scrisorii, obiectivul cuplului este de a-și dona averea de peste 50 de miliarde $ pentru a „promova potențialul uman și de a promova egalitatea pentru toți copiii din următoarea generație.”

Dragă Max,

Mama ta și cu mine nu avem încă cuvintele pentru a descrie speranța pe care ne-o oferi pentru viitor. Noua ta viață este plină de promisiuni și sperăm că vei fi fericită și sănătoasă, astfel încât să poți explora pe deplin. Ne-ai dat deja un motiv să reflectăm asupra lumii în care sperăm că trăiești. Ca toți părinții, vrem să crești într-o lume mai bună decât a noastră azi. În timp ce titlurile se concentrează adesea pe ceea ce nu este în regulă, în multe moduri lumea se îmbunătățește.

Sănătatea se îmbunătățește. Sărăcia se micșorează. Cunoașterea crește. Oamenii se conectează. Progresul tehnologic în fiecare domeniu înseamnă că viața ta ar trebui să fie dramatic mai bună decât a noastră azi. Vom face partea noastră pentru a face acest lucru, nu numai pentru că te iubim, ci și pentru că avem o responsabilitate morală față de toți copiii din următoarea generație.

Credem că toate viețile au o valoare egală și asta include mult mai mulți oameni care vor trăi în generațiile viitoare decât cei care vor trăi astăzi. Societatea noastră are obligația de a investi acum pentru a îmbunătăți viața tuturor celor care vin pe această lume, nu doar a celor deja aici.”, este o parte din scrisoarea lui Mark Zuckerberg către fiica cea mare, Max.

Zuckerberg și soția sa, dr. Priscilla Chan, sunt cunoscuți pentru independența pe care vor să o insufle copiilor lor.

„În primul rând, nu le oferim totul. Deci cred că este o piesă importantă. Au treburi.”, a declarat în trecut Zuckerberg. Maxima (Max), 4 ani și August, de doi ani, au responsabilități în jurul casei, conform celor povestite de Mark. În mai, Zuckerberg chiar a publicat pe Facebook un videoclip cu fiicele sale încărcând mașina de spălat vase.