Noul Seat Leon, senzația de pe șosele! Imaginile care surprind piața auto: Sigur vrei să-l conduci

29 ian. 2020
Noul Seat Leon, senzația de pe șosele! Imaginile care surprind piața auto: Sigur vrei să-l conduci

Spaniolii vor să dea lovitura în 2020. Noul Seat Leon este pariul ibericilor. Va fi cu siguranță noua senzație de pe șosele. Au ieșit la iveală imaginile care surprind piața auto. Sigur vrei să-l conduci.

Noul Seat Leon, senzația lui 2020

Noul Seat Leon va fi senzația anului 2020. Vorbim despre a patra generație a acestei mașini. Mașina apare cu un nou design care adoptă imaginea de marcă introdusă odată cu Tarraco și noutăți tehnologice marcante grație folosirii platformei MQB Evo, care permite electrificarea.

SEAT Leon în variantă 2020 a crescut în dimensiuni. Este cu 86 mm mai lung ca versiune hatchback și cu 93 mm mai lung ca break. Noile dimensiuni exterioare sunt 4,37 metri lungime pentru modelul în cinci uși și 4,64 metri pentru break.

Lățimea a scăzut cu 16 mm în cazul ambelor modele, la 1,80 metri, în timp ce ampatamentul este cu 50 mm mai lung, la 2,69 metri. Toate aceste modificări îl fac pe noul Leon să arate mai dinamic, dar și să ofere un spațiu interior mai generos pentru pasageri. Portbagajul lui Leon este de 380 de litri în cazul hatchback-ului, 617 litri în cazul break-ului, cu 30 de litri mai mult.

Interiorul împrumută elemente de la conceptul Cupra Formentor, cu o planșă de bord care pune șoferul în centru și un design modern. În cazul versiunilor superioare, ecranul central al sistemului de infotainment are o diagonală de 10 inchi și poate recunoaște gesturile.

În versiunea de bază, același ecran are o diagonală de 8 inchi. De asemenea, ca echipare standard pe echipările superioare FR și Xcellence avem climatizarea automată cu trei zone.

Cei de la SEAT se laudă cu faptul că noul Leon este primul său model fully-connected. Spaniolii au în vedere cockpitul digital, proiectat pe un ecran de 10,25 inchi, sistemul multimedia cu navigație conectată, dar și sistemul de recunoaștere vocală care înțelegere vorbirea naturală. Mașina dispune de un modul e-SIM pentru conectarea permanentă la internet, iar SEAT promite actualizări over-the-air pentru aplicații și funcționalități noi.

Conectivitatea permanentă funcționează și în sens invers, astfel că șoferul se va putea conecta la mașină prin intermediul unei aplicații pentru a accesa diverse informații despre starea mașinii, poziția acesteia, poate seta alerte geografice sau limite de viteză pentru cazul în care adolescenții familiei conduc mașina. Pentru versiunea hibridă plug-in care va fi introdusă ulterior, utilizatorul va putea controla de la distanță procesul de încărcare dar și funcționarea sistemului de climatizare, conform promotor.ro.