Răsturnare de situație! Monica Pop a aflat toate detaliile despre vaccinul anti COVID-19 și transmite un mesaj ferm pentru toți românii

14 oct. 2021
Răsturnare de situație! Monica Pop a aflat toate detaliile despre vaccinul anti COVID-19 și transmite un mesaj ferm pentru toți românii

Surprinzător sau nu, medicul Monica Pop a ajuns să se informeze mai mult despre vaccinul anti COVID în care nu avea deloc încredere până acum. Și-a schimbat complet părerea ulterior, ba chiar a transmis și un mesaj românilor referitor la imunizare.

Medicul Monica Pop a fost rezervată mereu când a venit vorba de vaccinul anti COVID, însă în ultimele zile ceva s-a schimbat, iar asta se poate observa din postările ei de pe rețelele de socializare.

Într-un final medicul mărturisește că vaccinarea este singura soluție care pune capăt valului de pandemie, iar cercetătorul Octavian Jurma, cel pe care l-a contrazis în nenumărate emisiuni televizate s-a bucurat să vadă această schimbare.

”Formula sigură = testare în masă, vaccinare, mască, distanțare izolare = număr mult mai mic de infectați”, scria Monica Pop pe Facebook în data de 8 octombrie.

Și credeți că asta este tot? Ei bine nu. La distanță de o zi medicul a propus mai multe măsuri printre care se numără și vaccinarea.

”Având în vedere contagiozitatea mare, ar trebui obligatoriu: testare în masă, vaccin, mască, distanțare, izolare, sfat medical! Izolare și testare pentru toți contacții unui infectat, vaccinați sau nu, cu sau fără simptome! Luați legătura cu medicul pentru a ști ce să faceți în continuare!”, a mai scris ea.

Octavian Jurma, mulțumit de atitudinea Monicăi Pop

Cel mai bucuros este Otavian Jurma, care după mai multe conflicte în direct cu medicul Monica Pop, salută faptul că aceasta s-a informat corect. Mai mult de atât, el povestește că opinia medicilor contează, în condițiile în care o persoană care se declară împotriva vaccinării declanșează o avalanșă de îmbolnăviri și chiar și decese, iar schimbarea e binevenită în orice moment.

”Eu am avut de două ori conflict în direct cu doamna Pop și mereu am rămas cu convingerea că ea a fost dezinformată de niște fake-uri foarte sofisticate și că nu este chiar atât de convinsă. Mă bucur că a avut loc această schimbare pentru că este medic totuși. Ca medic nespecialist poți să treci superficial peste o literatură care pare legitimă, dar sunt fake-uri. Este extrem de greu și nu poți să stai tot timpul acolo.

Ca medic când vezi că tot ce recomanzi tu și toată retorica împotriva vaccinării, se traduce într-o avalanșă de îmbolnăviri și decese, atunci chiar și în ultimul moment merită să te schimbi”, a mărturisit Octavian Jurma, pentru Fanatik.

Monica Pop nu credea în vaccin

Ce spunea Monica Pop? După două luni de la debutul campaniei de vaccinare, medicul povestea că nu are încredere în vaccin. A vorbit atunci și despre reacțiile adverse, care în unele cazuri pot fi severe, ba chiar pot duce chiar și la deces, dar iată că ceva s-a schimbat între timp.

”Cum să știe lumea, dacă s-a spus pe toate televizoarele că e un vaccin sigur? Cuvântul acesta nici nu trebuie să există în medicină. Nu există cuvântul acesta! Trebuiau să spună de la început că sunt și efecte adverse, că unele sunt foarte severe, că sunt puține acelea severe, dar sunt”, spunea Monica Pop la începutul lunii februarie.