Schimbare majoră la Instagram. Utilizatorii vor fi scoși automat din aplicație, cu un avertisment. Decizia lui Mark Zuckerberg, după acuzațiile unei foste angajate

12 oct. 2021
Schimbare majoră la Instagram. Utilizatorii vor fi scoși automat din aplicație, cu un avertisment. Decizia lui Mark Zuckerberg, după acuzațiile unei foste angajate

Credeați că după picarea rețelelor de socializare lucrurile rămân așa? Ei bine, nu. Mark Zuckerberg pregătește o schimbare majoră la Instagram, care vine fix după acuzațiile aduse de o fostă angajată a Facebook.

Vorbim despre Frances Haugen, angajata Facebook care acuzat gigantul tech că ignoră faptul că Instagram afectează sănătatea mintală a tinerilor şi că pune profitul înaintea ”binelui public”.

Astfel, Mark Zuckerberg a decis ca Instagram să vină cu o perioadă ”de pauză”. Cum? Se modifică algoritmul, iar tinerii vor fi feriți de orice fel de conținut dăunător, spun reprezentanții Facebook.

Cu alte cuvinte, sistemele Instagram vor observa când tinerii se uită în mod repetat la anumite imagini sau clipuri video care le dăunează sănătatea mintală, iar algoritmul va schimba conţinutul.

Ce se schimbă la Instagram

Mai mult de atât, va mai exista și o funcție care le va spune tinerilor când stau prea mult pe aplicație și au nevoie de o pauză. Ei vor primi o notificare prin care vor fi atenționați în acest sens.

Până acum, noua schimbare este încă în faza de testarea, însă în curând urmează să fie lansată oficial. Cum a apărut decizia? Cel mai probabil Mark Zuckerberg încearcă să evite amploarea conflictului prin noua funcție oferită pe Instagram, după ce
Frances Haugen, o fostă angajată a Facebook, a acuzat compania că pune profitul înaintea „binelui public”.

Acuzațiile fostei angajate sunt susținute de mii de documente adunate și prezentate presei, conform cărora platforma păcălește publicul în momentul în care ”spune că se fac progrese semnificative împotriva urii, violenţei şi dezinformării”.

De asemenea, Fosta angajată Facebook a mai spus că Mark Zuckerberg ”nu şi-a propus niciodată să creeze o platformă plină de ură”, însă cu toate astea ”efectele alegerilor companiei au fost grave”.