Șoc total! Cântăreață super celebră diagnosticată cu o boală psihică gravă. Reacțiile care au uluit pe toată lumea

18 iun. 2020
Șoc total! Cântăreață super celebră diagnosticată cu o boală psihică gravă. Reacțiile care au uluit pe toată lumea

Acum are 27 de ani și lumea întreagă la picioare. Este considerată una dintre cele mai talentate cântărețe din lume și puțini își imaginează drama prin care aceasta a trecut. Când avea doar 18 ani, a fost diagnosticată cu o boală psihică severă. Medicii i-au spus lui Demi Lovato că este bipolară.

Pe lângă acest lucru, ea a suferit și de bulimie și s-a luptat mult timp cu dependența de droguri. Demi Lovato a acceptat să vorbească într-un interviu despre afecțiunea sa și despre cum este să trăiești în fiecare zicu tulburarea bipolară. Ea spune că cea mai greșită concepție atunci când vine vorba despre o astfel de tulburare este că ”ești bine pentru un minut, însă în minutul următor nu mai ești”.

”În realitate, lucrurile nu sunt așa. Oamenii aruncă foarte des cu cuvântul bipolar, chiar în situații care nu se referă cu nimic la tulburarea bipolară. Dar pentru mine, reprezintă ceva ce am, nu reprezintă cine sunt.”

Pentru a putea fi într-o stare stare psihică acceptabilă, Demi Lovato spune că ”o ia pas cu pas”, conform express.co.uk. ”Fac lucruri pentru mine, care mă fac să mă simt bine”.

Bulimia, o altă boală cu care Demi Lovato s-a luptat

Demi a povestit că și mama ei suferea de o boală, bulimie, pe care a avut-o ulterior și ea.

„Chiar dacă aveam doi sau trei ani, fiind în jurul cuiva care avea 80 de kilograme și o tulburare alimentară activă … este greu să crești așa”, a declarat ea, potrivit Self.

Demi Lovato a început să mănânce compulsiv la vârsta de 9 ani și să verse pentru a scăpa de excesul de mâncare ingerat, la vârsta de 12 ani. Problemele de alimentați au continuat până la 18 ani, când a intrat într-un program de reabilitare.

Acum spune însă că este mândră de trupul ei, însă se teme că va transmite bulimia viitorilor săi copii.

”Nu mă gândesc acum să fac un copil, însă deja îmi pun întrebări. Bunica mea a avut bulimie, mama a avut și o am și eu. Sper că cei mici ai mei să nu o aibă, dar este un fel de dependență, este ereditară”, a declarat ea.

Probleme mari și cu drogurile

În 2018, Demi Lovato a ajuns în stare gravă la spital după o supradoză de droguri, potrivit eu.usatoday.com.

La doar două săptămâni după această experiență, tânăra a postat un mesaj pe o rețea socială prin care îi mulțumea lui Dumnezeu că este încă în viață.

”Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ținut în viață și sunt bine. Întotdeauna am fost transparentă în ceea ce privește dependențele mele. Ce am aflat însă este că această boală nu e ceva care dispare sau se estompează cu timpul. Este ceva ce trebuie să depășesc și nu am făcut-o încă. ”

La ora actuală, Demi Lovato este într-o stare bună și se luptă pentru a rămâne pe ”calea dreaptă”. Aceasta este fericită că a reușit, în mare parte, să treacă peste majoritatea dependențelor și își dorește să depășească complet această fază, bineînțeles, cu ajutorul terapeuților și a medicilor care sunt alături de ea, scrie și Antena3.