Te speli pe dinți înainte sau după masă? Medicii spun adevărul! Cum este cel mai bine

23 dec. 2019
Te speli pe dinți înainte sau după masă? Medicii spun adevărul! Cum este cel mai bine

Românii stau foarte prost la acest capitol. Studiile arată că 40% dintre români nu au fost la dentist niciodată și că doar 30% dintre români mai au toți dinții naturali.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la igienă dentară. Unul din cinci români nu s-a spălat niciodată pe dinți.  Un alt studiu arată că majoritatea românilor se spală pe dinți doar dimineața. Unii se spală înainte de a mânca, lucru total greșit.

Medicii avertizează: „Cel puțin de două ori pe zi, dimineața și seara. Ideal ar fi și după fiecare masă.”

Dr. Edmond R. Hewlett, profesor la Scoala de Stomatologie de la UCLA spune că periuța de dinți ar trebui să fie ultimul lucru pe care dinții îl ating seara.

”Gustarile inainte de somn cresc semnificativ riscul aparitiei cariilor. Metoda de spalare a dintilor de dimineata este la fel de importanta. Spalati-va pe dinti de doua ori pe zi, timp de cel putin 2 minute si asigurati-va ca petreceti 30 de secunde pe fiecare cadran (dintii din partea stanga sus, dintii din partea dreapta sus etc).”, spune medicul pentru Prevention.

De asemenea, Hewlett recomandă alegerea unei periuțe de dinți cu perii moi.

Clătiți gura!

Este indicată folosirea unei ape de gură fără alcool cu peroxid de hidrogen, sugerează Pia Lieb, dentist.

Cum trebuie să periați dinții?

Trebuie să faceți mișcări circulare pentru a îndeparta bacteriile. Când ajungeți în spatele dinților din față ar trebui să întoarceți periuța vertical pentru a curăța dintele în întregime.

Trebuie să vă schimbați periuța de dinți o dată la 3-4 luni!

Conform American Dental Association, este bine să schimbați periuța de dinți o dată la 3-4 luni. Daca ați fost bolnav, schimbați periuța imediat! Bacteriile prezente în timpul unei răceli rămân pe periuta și vă pot reinfecta.

Curățați și limba!

Pe limbă sunt situate foarte multe bacterii, rezultate după ce ați mâncat. Nu uitați să vă curățați și limba.