Un celebru bucătar rupe tăcerea! Cum a pierdut Jamie Oliver o avere: Aproape de faliment

25 aug. 2019
Un celebru bucătar rupe tăcerea! Cum a pierdut Jamie Oliver o avere: Aproape de faliment

Un celebru bucătar s-a decis să rupă tăcerea! Jamie Oliver a vorbit pentru prima data de prăbușirea afacerilor sale. Acesta a pierdut zeci de miliarde de lire sterline și s-a aflat aproape de faliment.

Celebrul bucătar consideră că Brexitul i-a ruinat pur și simplu afacerile. Lanțul său de restaurant a suferit pierderi colosale după ce Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană.

Cum a piedut Jamie Oliver o avere

Jamie Oliver susține că oamenii au încetat să mai mănânce în restaurante din cauza nesiguranței create de Brexit. „Aniversarea mea de 40 de ani a fost distrusă din cauză că mă tot gândeam «chiar, ce se întâmplă aici»”, a spus Oliver la BBC Radio 4. „Lumea s-a schimbat, strada s-a schimbat, a început să fie mai mult bazată pe Uber – ni s-a schimbat și concurența, iar noi păream mai puțin diferiți decât înainte”, a spus Oliver, conform dailymail.co.uk.

Jamie Oliver a închis restaurantele

Cele mai multe dintre restaurantele lui Jamie Oliver s-au închis în urmă cu trei luni. „Sunt sigur că am învățat o lecție importantă care îmi va permite să fac lucruri incredibile în următorii 20 de ani într-un mod foarte foarte diferit, doar că nu știu care este acel mod deocamdată”, a comentat bucătarul.

Din cauza acestor piederi imense, bucătarul a fost nevoit să dea afară 1000 de personae atunci când a închis toate cele 25 de restaurante Italian, Barbecoa și Fifteen.

În încercarea de a salva afacerea, Oliver a făcut investiții de 13 milioane de lire sterline în rețeaua de restaurante, dar compania a pierdut într-un singur an 29 de milioane de lire sterline.

Jamie Oliver, drumul spre celebritate

Britanicul Jamie Oliver, supranumit și bucătarul dezbrăcat a scris mai multe cărți de bucate și a fost protagonistul emisiunii The Naked Chef (Bucătarul dezbrăcat).

Încă din copilărie, bucătarul s-a familiarizat cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie, tatăl său având un mic restaurant în Cambridge, Anglia. La vârsta de 16 ani, Jamie și-a terminat studiile la Westminster Catering College. A început să lucreze la River Cafe în Londra, unde a și rămas timp de trei ani. A apărut pentru prima oară la televiziune într-un documentar despre River Cafe.

A fost remarcat de o mare companie de televiziune și invitat să fie protagonistul primei serii din „Naked Chef”, care a avut un uriaș succes. În paralel cu emisiunea TV, care apoi s-a numit „Oliver’s Twist”, Jamie a scris mai multe cărți.

Oliver este de asemenea editorul revistei „British GQ”, colaborator al Times Magazin și are și un editorial în revista Marie Claire.